Αταμάν: «Ο Ερντογάν συμβούλευσε τον Σανλί να μην πάει στην Μπαρτσελόνα»!

Αταμάν: «Ο Ερντογάν συμβούλευσε τον Σανλί να μην πάει στην Μπαρτσελόνα»!

Αταμάν: «Ο Ερντογάν συμβούλευσε τον Σανλί να μην πάει στην Μπαρτσελόνα»!
Ο Εργκίν Αταμάν έφτασε τα τέσσερα διαφορετικά κύπελλα Ευρώπης με την κατάκτηση της EuroLeague στην Κολωνία, εξηγώντας πως ο επόμενος μεγάλος στόχος του είναι να κοουτσάρει στο ΝΒΑ και αποκαλύπτοντας τον διάλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Σερτάκ Σανλί.

Με την επιτυχία της Αναντολού Εφές στο φετινό Final 4 της Κολωνίας, ο Εργκίν Αταμάν κατέκτησε το τέταρτο διαφορετικό ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας του. Είχαν προηγηθεί το Σαπόρτα 2002 με τη Σιένα, το EuroChallenge 2012 με την Μπεσίκτας και το EuroCup 2016 με τη Γαλατάσαραϊ για τον άλλοτε ομοσπονδιακό προπονητή της Τουρκίας, ο οποίος συμμετείχε σε Διπλωματικό Forum στην Αττάλεια όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τον μεγάλο στόχο του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος στην Αναντολού Εφές. Είχα πολλές προτάσεις από την Ευρώπη φέτος. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να κατακτώ πρωταθλήματα με την ομάδα μου. Ελπίζω πως κάποια στιγμή στο μέλλον να συμβεί κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά… Το ΝΒΑ. Ένας Ευρωπαίος προπονητής να προσληφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία από μια ομάδα της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη… Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μου, όχι η Φενέρμπαχτσε».

Ο Αταμάν μίλησε επίσης για τον Βασίλιε Μίτσιτς και τον Σερτάκ Σανλί: «Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για το ΝΒΑ, ειδικά ο Βασίλιε Μίτσιτς όμως κάνουμε τα πάντα για να τους κρατήσουμε… Ενώ ανησυχούσαμε για τον Μίτσιτς, προέκυψε το ζήτημα με τον Σανλί και το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα! Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μας επίσκεψης, ο πρόεδρος Ερντογάν επίσης τον προειδοποίησε: Τι πας να κάνεις εκεί; Γιατί να φύγεις από τους πρωταθλητές και να πας στους φιναλίστ; Λέω το ίδιο πράγμα».