Γκαβέλ: Ο πρώην παίκτης του Άρη έγινε προπονητής στην Ουλμ αντί του Λάκοβιτς

Γκαβέλ: Ο πρώην παίκτης του Άρη έγινε προπονητής στην Ουλμ αντί του Λάκοβιτς
Ο Αντόν Γκαβέλ, ο οποίος είχε αγωνιστεί στον Άρη τη σεζόν 2008-09, είναι ο αντικαταστάτης του Γιάκα Λάκοβιτς στον πάγκο της Ουλμ.

Έπειτα από μια καριέρα 17 ετών ως point guard, ο Αντόν Γκαβέλ κρέμασε τα παπούτσια του το 2018 κι έκτοτε ασχολείται με την προπονητική. Στο μεσοδιάστημα, έπαιξε στο EuroBasket του 2015 με την Εθνική Γερμανίας, 70 φορές στην Euroleague με Μπάμπεργκ και Μπάγερν Μονάχου, ενώ τη σεζόν 2008-09 είχε βρεθεί στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη (34 εμφανίσεις).

Πλέον, ο Σλοβάκος (αλλά με γερμανική υπηκόοτητα λόγω των 18 και πλέον ετών παρουσίας του στη χώρα) είναι έτοιμος για ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του ως τεχνικός, καθώς έγινε γνωστό πως θα αντικαταστήσει στην Ουλμ τον Γιάκα Λάκοβιτς που πήγε στην Γκραν Κανάρια.

«Αυτή είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση για μένα. Το ανυπομονώ πραγματικά», δήλωσε ο 38χρονος -πλέον- κόουτς και πέντε φορές πρωταθλητής της Bundesliga ως αθλητής.

Ουσιαστικά, ο Γκαβέλ πήρε προαγωγή, αφού μέχρι πρότινος εργαζόταν στην OrangeAcademy, η οποία είναι η θυγατρική ομάδα της Ουλμ στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

@Photo credits: eurokinissi