EuroCup: Βίρτους VS Μπούρσασπορ για μία θέση στην επόμενη EuroLeague

EuroCup: Βίρτους VS Μπούρσασπορ για μία θέση στην επόμενη EuroLeague
Ο πρώτος τίτλος της σεζόν, του EuroCup, θα κριθεί απόψε. Με τη Βίρτους Μπολόνια να υποδέχεται στην έδρα της την Μπουρασπόρ. Και τον νικητή να αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη EuroLeague.

Μονός τελικός. Με έπαθλο, στην πραγματικότητα, ένα εισιτήριο. Μία τρόπον τινά wild card για την επόμενη EuroLeague. Το βράδυ θα γνωρίζουμε αν θα την πάρει στα χέρια της η Βίρτους Μπολόνια ή ή απόλυτη έκπληξη όλων των θεσμών φέτος, η τουρκική Μπούρσασπορ. Το ζευγάρι του φετινού τελικού του EuroCup (21:30), όχι σε μία σειρά αγώνων, αλλά σε έναν τελικό!

Η αλήθεια είναι πως η κατάκτηση απ' την τουρκική ομάδα θα έχει διαφορετική βαρύτητα. Το απόλυτο αουτσάιντερ κατάφερε να φτάσει στον τελικό, έχοντας το απόλυτο μειονέκτημα έδρας. Το φετινό σύστημα διεξαγωγής είναι τόσο... άδικο, που θα την υποχρεώσει να διεκδικήσει το τρόπαιο στην έδρα ενός εκ των φαβορί, στην Μπολόνια.

Το «2 στα 2» των Ιταλών και ο Τεόντοσιτς

Μόνο που οι Τούρκοι, του κορυφαίου προπονητή στο EuroCup, Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς, έχουν αποκλείσει - αγωνιζόμενοι εκτός έδρας - την Παρτιζάν, την Τσεντεβίτα και την Ανδόρα.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν άλλες δύο φορές τη φετινή σεζόν. Στην Μπολόνια επικράτησε η Βίρτους με 98-94, ενώ στην Τουρκία η ιταλική ομάδα επιβλήθηκε με 101-83.

Το βράδυ θα ξέρουμε τι θα συμβεί και με τον Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ, ο οποίος έχει τραυματιστεί, ενδέχεται να αγωνιστεί ακόμη και αν είναι στο 100%, όπως δήλωσε ο προπονητής του, Σέρτζιο Σκαριόλο. Στο παρκέ θα φανεί.

@Photo credits: EuroCup