Ομπράντοβιτς: «Ζητώ πάντα ψυχολογικό προφίλ για τους νέους παίκτες»

Ομπράντοβιτς: «Ζητώ πάντα ψυχολογικό προφίλ για τους νέους παίκτες»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ομπράντοβιτς: «Ζητώ πάντα ψυχολογικό προφίλ για τους νέους παίκτες»
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποκάλυψε μια ιδιαίτερη πτυχή όσον αφορά τη συνεργασία του με τους νέους παίκτες, εξηγώντας πως ζητάει πάντα ψυχολογικό προφίλ για τους πιτσιρικάδες που δουλεύουν μαζί του στις ομάδες του.

Ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της EuroLeague συμμετείχε στο συνέδριο «Through the Champions» όπου το παρών έδωσε μεταξύ άλλων ο Νόβακ Τζόκοβιτς, και αναφέρθηκε στην προσέγγισή του όταν κοουτσάρει μια ομάδα με νεαρούς μπασκετμπολίστες που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας του.

«Αν υπάρχουν νεαροί παίκτες στο ρόστερ, ζητώ πάντα το ψυχολογικό προφίλ τους. Το ίδιο κάνω και στην Παρτιζάν. Είναι κάτι που μπορεί να ερμηνεύσει τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ουσιαστικά, είναι το σημείο εκκίνησης ενός αθλητή, στο πως αντιδρά στην κριτική, στον πόνο και στην πρόκληση. Πρέπει να ξέρω τι να περιμένω από τον καθένα και πότε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζοτς.

Εξάλλου, η Παρτιζάν καλείται να πρωταγωνιστήσει στο EuroCup και την Αδριατική Λίγκα με στόχο την άμεση επιστροφή στην EuroLeague, δίνοντας ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες.

Στο ρόστερ των «ασπρόμαυρων» δεσπόζουν πέντε παίκτες 20 και 21 ετών που έχουν ρόλο στο rotation του Ομπράντοβιτς, οι Γκρεγκόρ Γκλας (2001), Μπάλσα Κοπρίβιτσα (2000), Γιαμ Μαντάρ (2000), Άλεν Σμάιλαγκιτς (2000) και Ούρος Τριφούνοβιτς (2000).

@Photo credits: ABA Liga