Παναθηναϊκός: Πανηγύρισε ιστορική νίκη 22 χρόνια μετά

Παναθηναϊκός: Πανηγύρισε ιστορική νίκη 22 χρόνια μετά

Παναθηναϊκός: Πανηγύρισε ιστορική νίκη 22 χρόνια μετά
Ο Παναθηναϊκός περάσε θριαμβευτικά από την έδρα της Ενισέι για το FIBA EuroCup και πανηγύρισε μία ιστορική νίκη.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι στη Ρωσία για την αναμέτρηση με την Ενισέι στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του FIBA EuroCup Women και πέρασε... αλώβητος από αυτή τη «δοκιμασία».

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη επανέλαβαν την προσπάθεια της πρεμιέρας, αυτή τη φορά με επιτυχία, και αφού διόρθωσαν τα κακώς κείμενα του πρώτου δεκαλέπτου, κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με 69-61, ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Η επικράτηση επί της Ενισέι, μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική! Και αυτό γιατί η παρουσία των «πρασίνων» στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις δεν ήταν πάντα... ρόδινη. Προκειμένου να φτάσουμε στην τελευταία φορά που χρίστηκε νικήτρια η πλευρά του «τριφυλλιού», πρέπει να γυρίσουμε 22 χρόνια πίσω!

Συγκεκριμένα, η ομάδα το 1999 αγωνιζόταν στο Κύπελλο Λιλιάνα Ρονκέτι και στις 4 Νοεμβρίου αντιμετώπιζε εκτός έδρας την βουλγαρική Μοντάνα. Οι πράσινες φανέλες κυριάρχησαν στο παρκέ και με... οδηγούς την Μισέλ Φαν Γκόρπ των 15 πόντων με 11 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 40 λεπτά και την Ελένη Τριαλόνη των 13 πόντων, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψιμάτων σε 26, επέστρεφαν στην Αθήνα με το 58-52 ως παρακαταθήκη.

Μία παρακαταθήκη που αργούσε να βρει συνέχεια... Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με 2 ήττες, ενώ κατά τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα την αμέσως επόμενη σεζόν (2000-01) δεν μπόρεσε να καταγράψει καμία νίκη σε 12 αναμετρήσεις ανεξαρτήτου έδρας.

Αν συνυπολογίσουμε, μάλιστα, και την πρόσφατη ήττα του συλλόγου απέναντι στην Πολκόβιτσε, πρόκειται για ένα σερί 15 αρνητικών ευρωπαϊκών αποτελεσμάτων. Η τελεία, ωστόσο, μπήκε με μία πειστική εμφάνιση και η πορεία του θεσμού αναμένεται ενδιαφέρουσα.

@Photo credits: FIBA Eurocup Women