Παρτίζαν-Ουλμ 84-94: «Γερμανικό» νούμερο (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παρτίζαν-Ουλμ 84-94: «Γερμανικό» νούμερο (vid)
Η Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς ήταν η νικήτρια στον μικρό τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» καθώς επικράτησε της Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 94-84 κατακτώντας την 3η θέση.

Περασμένα-ξεχασμένα για Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Γιάκα Λάκοβιτς;

Το σίγουρο είναι ότι έδωσαν κανονικά τα χέρια σαν να μην συμβαίνει τίποτε απολύτως. Βέβαια εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο 43χρονος Σλοβένος τεχνικός ο οποίος απέδειξε ότι έχει ένα σκληροτράχηλο σύνολο που θέλει να κάνει... ζημιές τόσο στο γερμανικό πρωτάθλημα όσο και στο EuroCup. Στον αντίποδα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε «ανάσες» σε Ζακ Λεντέι και Κέβιν Πάντερ, τους οποίους και άφησε εκτός 12άδας για τον μικρό τελικό του «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Φυσικά η Ουλμ εκμεταλλεύτηκε αυτές τις απουσίες και φρόντισε να νικήσει τους Σέρβους στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας με 94-84. Ο Μπλόσονγκεϊμ ήταν ο καλύτερος των νικητών με 20 πόντους, ενώ άλλους 16 πόντους πέτυχε ο Κριστόν. Στον αντίποδα, πρώτος σκόρερ για την Παρτίζαν ήταν ο Αβράμοβιτς με 21 πόντους.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο η Ουλμ ήταν η απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, με τους παίκτες του Γιάκα Λάκοβιτς να ήταν άκρως αποτελεσματικοί στην επίθεση. Όμορφες συνεργασίες, γρήγορες πάσες και σωστό «διάβασμα» της άμυνας της Παρτίζαν. Η γερμανική ομάδα είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ στο πρώτο μισό του αγώνα (21-26 το δεκάλεπτο) με τους Μπλόσονγκεϊμ (12π.), Ζούγκιτς (7π.) και Χέρκενχοφ (8π.) να αποτελούσαν τους καλύτερους παίκτες του παρκέ. Από την Παρτίζαν ο Αβράμοβιτς είχε ξεχωρίσει με 14 πόντους (3/3δίπ., 4/6τρ., 1/3β.) ενώ οι Σέρβοι μετρούσαν συνολικά 13/30 εντός παιδιάς, έναντι 17/33 της Ουλμ.

Η γερμανική ομάδα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Με γνώμονα την καλή της άμυνα. την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τον πλουραλισμό στην στην επίθεση, έφτασε τον δείκτη του σκορ και στο +19 (48-67) δύο λεπτά πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (55-72). Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο καθώς η Ουλμ διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ. Η Παρτίζαν το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την διαφορά στους 10 πόντους (72-82) πέντε λεπτά πριν από το τέλος του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 42-50, 55-72, 84-94

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.