Ομπράντοβιτς: «Θέλουμε να παίξουμε στη EuroLeague, αλλά όχι για ένα χρόνο, θέλουμε σοβαρό ρόλο»

Ομπράντοβιτς: «Θέλουμε να παίξουμε στη EuroLeague, αλλά όχι για ένα χρόνο, θέλουμε σοβαρό ρόλο»

Ομπράντοβιτς: «Θέλουμε να παίξουμε στη EuroLeague, αλλά όχι για ένα χρόνο, θέλουμε σοβαρό ρόλο»
Η Παρτιζάν παρουσίασε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, με τον Σέρβο προπονητή να μιλάει για το συναίσθημα που τον έκανε να επιστρέψει στους ασπρόμαυρους του Βελιγραδίου.

Ο νέος προπονητής της Παρτιζάν, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε στο πλευρό του τον πρόεδρο της Παρτιζάν, Οστόγια Μιχαίλοβιτς και τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Ζόραν Σάβιτς. Πέρα από το αναμενόμενο συναισθηματικό κομμάτι για την επιστροφή του, ο Ομπράντοβιτς μίλησε και για το θέμα που... καίει: την επιστροφή της ομάδας στη EuroLeague!

Με τον Ζοτς να εξηγεί πως αυτός είναι ο στόχος της ομάδας, μέσα από το EuroCup ή την Αδριατική Λίγκα, εξηγώντας ωστόσο ότι μία χρονιά δεν είναι αρκετή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ομπράντοβιτς στην παρουσίασή του:

«Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο για την ευκαιρία να επιστρέψω στην Παρτιζάν. Γύρισα λόγω του συναισθήματος. Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να βοηθήσω την Παρτιζάν όσο περισσότερο μπορούσα, τώρα θα προσπαθήσω για να επαναφέρω την ομάδα εκεί που ανήκει. Η ιστορία του κλαμπ είναι εκπληκτική. Η απόφαση ήταν σχετικά εύκολη. Την προηγούμενη εβδομάδα όταν συναντήθηκα με τον Όστογια Μιγιάιλοβιτς πήρε περίπου 2-3 ώρες και ήδη είχα πάρει την απόφασή μου. Οι φιλοδοξίες είναι οι υψηλότερες δυνατές. Γνωρίζω τι σημαίνει η επιστροφή στην Παρτιζάν. Θέλω να παίξω στην Euroleague, αλλά όχι μόνο για ένα χρόνο, αλλά να έχουμε σοβαρό ρόλο σε αυτή. Σταμάτησα για έναν χρόνο, οπότε δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω στο παρκέ. Είμαι πιο ευτυχισμένος εκεί».

Σχετικά με την δουλειά που αναμένεται να κάνει στην Παρτιζάν: «Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά όταν έχεις επιθυμία, μπορείς να κάνεις πολλά. Ο ανταγωνισμός στην ABA Liga είναι ισχυρός και δεν θέλω να υποσχεθώ τίποτα εκτός από το ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε την Παρτιζάν εκεί που ανήκει».

Για την απόφασή του: «Πάντα έλεγα ότι η Παρτιζάν με έφτιαξε και με βοήθησε. Τα χρόνια που πέρασα ως παίκτης και προπονητής με έκαναν υπόχρεο στην Παρτιζάν. Τώρα η απόφασή μου ήταν ασύγκριτα πιο εύκολη. Όταν έχεις κίνητρο δεν έχεις όριο και μπορείς να κάνεις τα πάντα».

«Ποιον θρόνο; Εδώ δεν έχουμε ομάδα ακόμα»

Ο Ζοτς ρωτήθηκε και για τις περιπτώσεις των Βέσελι, Μίτσοφ και Βέστερμαν: «Θα σκεφτούμε όλους τους παίκτες που πιστεύουμε πως είναι ρεαλιστικό να παίξουν στην Παρτιζάν. Ο Βέσελι είναι ευτυχισμένος και έχει συμβόλαιο στην Φενέρμπαχτσε και δεν είναι ρεαλιστικό να μιλάμε γι αυτόν. Ο Βέστερμαν πρέπει να αφήσει το συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα και τότε θα μιλήσουμε. Ο Μίτσοφ μένει ελεύθερος, θα τον τσεκάρουμε. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε αδρά κάποιους και άλλους με πενταροδεκάρες. Πρέπει να έχουμε ενότητα».

Για την επιστροφή στον ευρωπαϊκό θρόνο: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως θα είναι η ομάδα, δεν μπορούμε να μιλάμε για ευρωπαϊκό θρόνο. Η εμπειρία μου, μου λέει ότι πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα είναι σεβαστή και θα παλέψει στις διοργανώσεις που θα αγωνιστεί. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να αγωνιστούμε στη EuroLeague και μετά να φέρουμε παίκτες που θα είναι ικανοί να την φέρουν εδώ (την κούπα)».