Αντετοκούνμπο - Παπαπέτρου: Το takeover του Γιάννη και η... κραυγή του Ιωάννη (vids)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο - Παπαπέτρου: Το takeover του Γιάννη και η... κραυγή του Ιωάννη (vids)

bet365

H Eθνική μας προκρίθηκε στα προημιτελικά και το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat στέκεται στη καταλυτική παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Η Εθνική μας έδειξε χαρακτήρα και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Τσέχους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που άρχισε μουδιασμένα στο πρώτο ημίχρονο, το πήρε πάνω του στο δεύτερο και με μια ηγετική εμφάνιση βοήθησε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη. Από την πλευρά του ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι τώρα στο Eurobasket και βγήκε μπροστά την πιο κρίσιμη στιγμή.

Το Gazzetta στέκεται στους δύο κορυφαίους παίκτες της Ελλάδας κόντρα στην Τσεχία και τις ενέργειες τους που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Εθνικής μας.

To... takeover του Γιάννη στο δεύτερο ημίχρονο με όλους τους τρόπους

Τα σουτ του Γιάννη στο δεύτερο ημίχρονο

γ

Tα λόγια είναι περιττά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ πως έχει μάθει να είναι ηγέτης και closer, δηλαδή βρίσκει τον τρόπο να κρίνει το ματς υπέρ της ομάδας του στα κρίσιμα. Και αυτό έκανε και κόντρα στην Τσεχία, δείχνοντας την κλάση του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιάννης ξεπέρασε την άμυνα των Τσέχων, μέτρησε 27 πόντους (τους 23 στο 2ο μέρος), έχοντας 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ και φώναξε πως θα καταθέσει την ψυχή του για να πάρει το χρυσό με την Ελλάδα.

Ο Greek Freak πείσμωσε με την εμφάνιση του στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου είχε μόνο ένα εύστοχο σουτ εντός παιδιάς και μπήκε αγριεμένος στο δεύτερο. Στο δεύτερο ημίχρονο τελείωσε με 7/15 σουτ, ενώ δημιούργησε φθορά στους Τσέχους με τα φάουλ και τις βολές που κέρδισε. Ο Έλληνας σταρ χτύπησε τον αντίπαλο του στο δεύτερο ημίχρονο με κάθε τρόπο. Είχε ποικιλία στο παιχνίδι του. Τελείωσε δύο φάσεις στο transition, κοντά στο καλάθι, χρησιμοποιώντας το ασταμάτητο eurostep που διαθέτει. Πήρε πέντε πόντους, παίζοντας απομόνωση τον αντίπαλο του, ευστοχώντας σε ένα δίποντο και ένα τρίποντο, ενώ αστόχησε μόνο μια φορά μετά από iso στο δεύτερο ημίχρονο.

Έβαλε καλάθι με pick n' roll, χρησιμοποιώντας το screen για να σκοράρει για τρεις από την κορυφή. Σκόραρε με post up πάνω στον Βέσελι, γυρνώντας για να εκτελέσει τελικά με fadeaway. Kαι φυσικά έβαλε και δύο εύκολους πόντους με cut, δηλαδή γρήγορο... κόψιμο στην καρδιά της ρακέτας. Ο Γιάννης σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και κοιτάζει μόνο το χρυσό.

Βγήκε μπροστά την πιο κρίσιμη στιγμή

Οι εύστοχες προσπάθειες του «Παπ»

ιι

Πάμε και στον Ιωάννη Παπαπέτρου που έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση της Εθνικής, παίζοντας κομβικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση, όταν η ΕΘνική ψαχνόταν. Έχει ακούσε πολλά από το ξεκίνημα του τουρνουά και δικαιολογημένα, αφού η απόδοση του δεν ήταν αυτή που έχουμε συνηθίσει, ούτε αυτή που θα περίμενε ο ίδιος για τον εαυτό του. Φυσικά σε αυτό επηρεάζει πολύ και ο τραυματισμός του πριν από το ξεκίνημα του Eurobasket.

Παρόλα αυτά στο κρισιμότερο ματς της Ελλάδας μέχρι το επόμενο, ο Παπ βγήκε μπροστά και συμπαρέσυρε και τους υπόλοιπους σε στιγμή που τα πράγματα είχαν αρχίσει να ζορίζουν επικίνδυνα για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Παπαπέτρου δεν ήταν εύστοχος στα τρίποντα κόντρα στην Τσεχία, αφού είχε 2/8. Όμως έδειχνε στους Τσέχους πως δεν φοβάται, πως θα φτύσουν αίμα για να τον αποκλείσουν. Έβαλε κρίσιμα σουτ, έβγαλε σπουδαίες άμυνες, έκανε τάπες, έβγαλε κραυγές και ξεσήκωσε όλο τον ελληνικό πάγκο. Τους έκανε να πιστέψουν όλοι. Άναψε τη σπίθα που χρειαζόταν η Ελλάδα σε μία στιγμή που η ομάδα μας ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Χρειαζόταν κάποιον να την ξυπνήσει. Ο «Παπ» βρήκε δύο catch n' shoot τρίποντα από τις 45 μοίρες. Σκόραρε με ωραίο cut στη ρακέτα μετά από ασίστ του Γιάννη, αλλά και με δικό του φόλοου μετά από δικό του άστοχο τρίποντο. Γιατί όπως σας είπαμε και παραπάνω, δεν τα παράτησε και πάλεψε για την κάθε μπάλα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους σημαντικότατους Νικ Καλάθη και Γιαννούλη Λαρεντζάκη που έπαιξαν ρόλο στη νίκη της Ελλάδας, προσφέροντας πολύπλευρα στο παρκέ.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα