Σκαριόλο: «Η Λιθουνία δεν είναι αντίπαλος που συναντάς συχνά στους "16" του Eurobasket»

Σκαριόλο: «Η Λιθουνία δεν είναι αντίπαλος που συναντάς συχνά στους "16" του Eurobasket»

bet365

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μιλώντας για το παιχνίδι της Ισπανίας με τη Λιθουανία στους «16» του Eurobasket 2022 χαρακτήρισε την ομάδα του... άτυχη, καθώς καλείται από νωρίς να ξεπεράσει έναν δύσκολο αντίπαλο.

Η φάση των «16» για το Eurobasket 2022 επιφυλάσσει δυνατές αναμετρήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Ισπανίας με τη Λιθουανία. Ο προπονητής των «ρόχας», Σέρτζιο Σκαριόλο, δεν μοιάζει... ενθουσιασμένος με το ζευγάρι της ομάδας του στο πρώτο νοκ άουτ. Τουλάχιστον από όσα δήλωσε λίγο πριν οι παίκτες του παραταχθούν κόντρα στο σύνολο του Μακσβίτις, οι οποίοι ναι μεν δεν ξεκίνησαν καλά στη διοργάνωση, ωστόσο έχουν τα ονόματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

«Δεν είναι ένας αντίπαλος που συνήθως αντιμετωπίζεις στους "16". Μπορείς να τους συναντήσεις στα ημιτελικά. Πριν από την έναρξη του τουρνουά, η Λιθουανία κατατάχθηκε μεταξύ των πέντε κορυφαίων Εθνικών ομάδων, σωστά; Αν και κερδίσαμε τον όμιλο, ήμασταν άτυχοι. Έτσι είναι. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» είπε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός.

«Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στην ομάδα μου» τόνισε ο Σκαριόλο όταν ρωτήθηκε για την πορεία της Λιθουανίας στους ομίλους... «Βλέπαμε ποιους αντιπάλους θα μπορούσαμε να συναντήσουμε αφού νικήσαμε την Τουρκία και εξασφαλίσαμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες της Λιθουανίας. Έχουν δύο καλούς παίκτες του ΝΒΑ, ένας από αυτούς είναι αθλητής επιπέδου NBA All-Star. Η ομάδα περιλαμβάνει επίσης παίκτες υψηλού επιπέδου της EuroLeague».

Όσο για τον στόχο της Ισπανίας... «Ειλικρινά, είμαστε ψηλότερα από ό,τι πιστεύαμε ότι θα ήμασταν. Έχουμε οκτώ παίκτες που δεν έχουν πάει σε τουρνουά αυτού του επιπέδου. Είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής.

Οι παίκτες μας δείχνουν πίστη στην ταυτότητά μας και παίζουν ως ομάδα. Ο αντίπαλος είναι πιο δυνατός από τις ομάδες που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Και αυτό θα είναι μια πραγματικά σοβαρή πρόκληση για εμάς» κατέληξε.

@Photo credits: FIBA
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα