Eurobasket 2022, Γεωργία - Μαυροβούνιο 73-81: Έφυγε για τα νοκ άουτ, αποκλεισμός για την ομάδα του Ζούρου! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Eurobasket 2022, Γεωργία - Μαυροβούνιο 73-81: Έφυγε για τα νοκ άουτ, αποκλεισμός για την ομάδα του Ζούρου! (vids)

bet365

Το Μαυροβούνιο επικράτησε της Γεωργίας με 81-73 και πήρε τη πρόκριση για τα νοκ άουτ ματς όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία. Αποκλεισμός για την ομάδα του Ηλία Ζούρου μέσα στην Τιφλίδα.

Το τελευταίο ματς του Α' ομίλου είχε τον χαρακτήρα «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Όποια από τις δύο ομάδες έπαιρνε τη νίκη, αυτομάτως θα «τσέκαρε» και τα εισιτήρια για το Βερολίνο. Και αυτή η ομάδα ήταν τελικά το Μαυροβούνιο. Αν και το Βέλγιο είχε... κάνει τη χάρη στη Γεωργία κερδίζοντας τη Βουλγαρία, η ομάδα του Ηλία Ζούρου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το δώρο και αποκλείστηκε μέσα στην Τιφλίδα από τη συνέχεια του Eurobasket.

Ο Κέντρικ Πέρι ήταν ο καλύτερος για λογαριασμό του Μαυροβουνίου έχοντας «γεμάτο» παιχνίδι με 17 πόντους, 9 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ιγκόρ Ντρόμπνιακ με 22 πόντους και 9/13 εντός παιδιάς.

Το ματς

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να βάδιζαν χέρι-χέρι στο σκορ (15-15 στο 17') έως και το τέλος της περιόδου (19-21). Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως και το 17' το σκορ ήταν ισόπαλο (34-34) πριν πραγματοποιήσει το Μαυροβούνιο ένα επιμέρους 7-1 και κλείσει το ημίχρονο στο +6 (35-41). Ο Κέντρικ Πέρι στεκόταν εξαιρετικά στο παρκέ (10π., 4ασ., 2ριμπ.) και έσπρωχνε και τους συμπαίκτες του (Ντρόμπνιακ 8π.) ενώ από πλευράς Γεωργίας είχαν ξεχωρίσει οι Μακ Φάντεν (9π.) και Σερμαντίνι (8π.).

Η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια και απαράλλακτη και μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου. Η μεν Γεωργία προσπαθούσε να πλησιάσει και να επιστρέψει στο ματς ψάχνοντας το «μομέντουμ» με τη βοήθεια και της έδρας, το δε Μαυροβούνιο διατηρούσε με... νύχια και δόντια το προβάδισμα (44-48 στο 27') έως και το τέλος του 3ου δεκάλεπτου (52-58). Παρόλα αυτά ούτε μπορούσε να... ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς, αλλά ούτε και να απειληθεί ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους. Ο Ντρόμπνιακ είχε «βγει» μπροστά για λογαριασμό της ομάδας του διατηρώντας σταθερά διαφορά μεταξύ τεσσάρων και οκτώ πόντων καθ' όλη τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου.

Η Γεωργία πλησίασε έως και στους τρεις πόντους (62-65) στο 37' αλλά από εκεί και πέρα ένα γρήγορο 5-0 των Μαυροβουνίων «έγραψε» το 62-70 το οποίο έμελλε να είναι και... καταδικαστικό για τους γηπεδούχους. Έκτοτε οι παίκτες του Μπόσκο Ράντοβιτς δεν κοίταξαν πίσω και έφτασαν στη νίκη με 81-73 η οποία τους έστειλε στα νοκ άουτ παιχνίδια και... πάνω στην Γερμανία καθώς τερμάτισαν στην 3η θέση του Α' ομίλου.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το Μαυροβούνιο είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από την αρχή έως και το τέλος. Είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση, δεν... πανικοβλήθηκε όταν η Γεωργία προσπάθησε να κάνει το come back και την ανατροπή. Άλλωσε το 57% με τα 23/40 δίποντα αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό την πρόθεση να σκοράρουν με πιο safe επιλογές, παίρνοντας 40 πόντους από το ζωγραφιστό.

MVP: Ο Κέντρικ Πέρι ήταν ο καλύτερος των νικητών με 17 πόντους, 9 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ιγκόρ Ντρόμπνιακ ήταν «λεφτά στην τράπεζα» όσον αφορά την επίθεση του Μαυροβουνίου έχοντας 22 πόντους με 6/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 1/1 βολή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μποκολισβίλι ήταν «ωσεί παρών» στο γήπεδο ενώ στο πιο κρίσιμο ματς του Eurobasket, ο Μπιτάτζε δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στην επίθεση.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το φοβερό buzzer beater τρίποντο του Ντρόμπνιακ με τη λήξη της 3ης περιόδου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 42 ριμπάουντ του Μαυροβουνίου και οι 20 ασίστ για τα μόλις 10 λάθη της ομάδας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το Μαυροβούνιο ήταν καλύτερα διαβασμένο από τη Γεωργία και είχε τις «απαντήσεις» στην πίεση που προσπαθούσε να ασκήσει η Γεωργία στην έδρα της. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο εξαιρετικός Πέρι, ο οποίος οργάνωσε σωστά το παιχνίδι της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 35-41, 52-58, 73-81

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα