Ολλανδία - Πολωνία 69-75: Ανατροπή και... πλώρη για δεύτερη θέση

Σταυρούλα Μουστακάτου
Ολλανδία - Πολωνία 69-75: Ανατροπή και... πλώρη για δεύτερη θέση

bet365

Οι Πολωνοί με τρομερό τέταρτο δεκάλεπτο (14-27) κατάφεραν να ανατρέψουν το σκηνικό απέναντι στους Ολλανδούς και με τη νίκη 69-75 να βάλουν γερές βάσεις δεύτερης θέσης στον τέταρτο όμιλο.

Η Ολλανδία πάλεψε για την πρώτη της νίκη στον τέταρτο όμιλο του Eurobasket 2022, ωστόσο οι Πολωνοί έδειξαν... χαρακτήρα, έκαναν την ανατροπή με επιμέρους σκορ 14-27 στην τελευταία «στροφή» και επικράτησαν με 69-75 βάζοντας θεμέλια... δεύτερης θέσης.

Κλουφ (26π., 4ασ.), Φράνκε (13π., 3ριμπ., 3ασ.) και Ντε Γιόνγκ (8π., 3 ριμπ., 1ασ. και 1κλ.) έβαλα δύσκολα για τρία δεκάλεπτα στην ομάδα του Μίλιτσιτς, αλλά οι απαντήσεις ήρθαν την κατάλληλη στιγμή για την Πολωνία.

Με μπροστάρη τον Σοκολόφσκι (24π.,5ριμπ., 3ασ.) και τον Μπαλτσερόφσκι να ακολουθεί (16π., 7ριμπ., 4ασ.)...

Ο αγώνας

Η Πολωνία ξεκίνησε βασισμένη στις επιθετικές εμπνεύσεις του Ματέους Πονίτκα, ο οποίος τόσο με δημιουργία όσο και με σκορ έφερε την ομάδα του στο +6 (5-11) έπειτα από πέντε λεπτά αγώνα. Η Ολλανδία διατηρήθηκε κοντά με τον Φράνκε να μειώνει σε 13-15 (στο 7ο λεπτό) και να δίνει τις ασίστ αρχικά στον Χάαρμς για την ισοφάριση (17-17) και έπειτα στον Κλουφ για το 20-19 του δεκαλέπτου.

Οι συνεργασία των Φράνκε και Κλουφ συνέχισε να βάζει δύσκολα στην άμυνα των Πολωνών που παρότι κυνηγούσαν στο σκορ στις αρχές της δεύτερης περιόδου, δεν άφησαν την Ολλανδία να ξεφύγει. Μέχρι ο Ντε Γιόνγκ να γράψει το 37-29 από μακριά 2'47'' πριν το ημίχρονο με τους αντιπάλους να βρίσκουν πιο δύσκολα τον δρόμο προς το καλάθι.

Το 40-31 το οποίο αναγραφόταν στον πίνακα με την επιστροφή από την ανάπαυλα, μετατράπηκε μέσα σε δύο αγωνιστικά λεπτά σε 40-36 από τους Πονίτκα και Σοκολόφσκι. Οι Ολλανδοί μετέφεραν το παιχνίδι τους πιο κοντά στο καλάθι και ανέβασαν ξανά την διαφορά με το +13 (49-36) να δίνει την εικόνα του αγώνα στο 25'. Οι προσπάθειες των παικτών του Μίλιτσιτς διαμόρφωσαν το -7 (55-48) του τρίτου δεκαλέπτου, αφήνοντας ανοιχτά τα δεδομένα για την συνέχεια του ματς.

Σε εκείνο το σημείο ήταν που έκαναν και την αντεπίθεσή τους, με τον Γκαρμπαζ να δίνει το προβάδισμα με 56-58 στους Πολωνούς στο 33ο λεπτό. Ο Έι Τζέι Σλότερ πήρε τη σκυτάλη για να δώσει... αέρα 5 πόντων (61-66) με τους Ολλανδούς ωστόσο να μην παραδίδουν τα όπλα και να διατηρούνται σε απόσταση αναπνοής. Ο Φράνκε μείωσε σε 69-72 μετά το κάρφωμα του Μπαλτσερόφσκι με 20'' να απομένουν για τη λήξη, και οι βολές του Σλότερ σφράγισαν την ανατροπή και για το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 40-31, 55-48, 69-75

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί έδειξε αντίδραση κάθε φορά που βρέθηκε πίσω στο σκορ από τους Ολλανδούς που έμοιαζαν να έχουν το μομέντουμ.

O ΜVP: Ο Σολολόφσκι έδωσε 24 υπερπολύτιμους πόντους, ενώ ήταν το πρόσωπο που πρωταγωνίστησε στην αντεπίθεση της Πολωνίας.

O «ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ»: Ο Μπαλτσερόφσκι ήταν ο απόλυτος συμπρωταγωνιστής του Σοκολόφσκι, με τον τίτλο να μοιράζεται και στον Γκαρμπαζ με τα κρίσιμα τρίποντα.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Κοκ και Φαν ντε Βουρστ δεν προσέφεραν στην ομάδα τους παρά τον χρόνο συμμετοχής τους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 5 στα 20 τρίποντα της Πολωνίας σε αντίθεση με το ποσοστό στα δίποντα (62%).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η αντίδραση της Πολωνίας απέναντι σε ένα εκρηκτικό σύνολο -και ας υπάρχει διαφορά ποιότητας- είναι αυτό που θέλει η ομάδα για την έκπληξη στην επόμενη φάση. Από την άλλη η Ολλανδία με το 0-4 έψαχνε περισσότερο μία επικράτηση... γοήτρου.

p

ik

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα