Σλούκας, Eurobasket 2022: Πάτησε... γκάζι σαν ηγέτης με κομβικούς Παπαγιάννη-Λούντζη (vid)

Νίκος Καρφής
Σλούκας, Eurobasket 2022: Πάτησε... γκάζι σαν ηγέτης με κομβικούς Παπαγιάννη-Λούντζη (vid)

bet365

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απολαυστικός κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία και το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat στέκεται στον πολύτιμο Έλληνα γκαρντ.

Η Ελλάδα έκαμψε την αντίσταση της Μεγάλης Βρετανίας με 93-77, έχοντας κορυφαίο τον Κώστα Σλούκα στο καλύτερο παιχνίδι του Έλληνα γκαρντ στο Eurobasket. O παίκτης του Ολυμπιακού που άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό του, αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό τον τελευταίο καιρό, ήταν εντυπωσιακός κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία.

Το κοντέρ έγραψε 21 πόντους με 3/4 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 21:43 που βρέθηκε στο παρκέ, όντας... άχαστος στο ημίχρονο. Λίγο αργότερα μίλησε στους απεσταλμένους του Gazzetta στο Μιλάνο, κάνοντας λόγο για πρόβλημα... εγκεφαλικό στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μίλησε και για τον Γιώργο Παπαγιάννη με τον οποίο συνδυάστηκε άψογα μέσα στο ματς και τον βοήθησε να δείξει και πάλι πόσο σημαντικός είναι για την Εθνική μας.

Το Gazzetta στέκεται στην ηγετική εμφάνιση του Κώστα Σλούκα, την οποία θα έχει ανάγκη η Ελλάδα και στα μεγάλα ματς που έρχονται στα... χιαστί.

Mαέστρος στο pick n' roll και έξοχη συνεργασία με Παπαγιάννη

οο

Ο Σλούκας θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη και της Euroleague στο να παίζει το pick n' roll και είτε να τελειώνει τη φάση εκείνος μετά το screen που δέχεται, είτε να συνεργάζει με τον ψηλό που κόβει προς το καλάθι μόλις του δώσει το screen. Kόντρα στη Μεγάλη Βρετανία, πήρε το 40% των επιθέσεων του με pick n' rolls handler, δηλαδή χρησιμοποίησε το screen του συμπαίκτη του για να τελειώσει τη φάση. Μάλιστα αξίζε να αναφέρουμε πως με αυτόν τον τρόπο επίθεσης, είχε 3/3 τρίποντα. Στα δύο εξ αυτών εκτέλεσε από την κορυφή μετά από screen του Παπαγιάννη που τον απελευθέρωσε και του έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να πάρει ένα αμαρκάριστο σουτ. Στην τρίτη περίπτωση δέχθηκε πάλι το screen του Big Papa, αλλά αυτή τη φορά το... έσταξε από τις 45 μοίρες. Ο Σλούκι Λουκ επέλεξε να πάρει και τρεις φορές δίποντα πλησιάζοντας το καλάθι, αλλά εκεί είχε 1/3 σουτ.

Αλάνθαστος στο transition από κάθε θέση με τη βοήθεια του Λούντζη

κ

Ο γκαρντ της Εθνικής είναι εξαιρετικός στο transition, δηλαδή στην γρήγορα μεταφορά μπάλας από την άμυνα στην επίθεση και επιδιώκει να πατά το... γκάζι όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες για να ανοίγει τον αιφνιδιασμό της ομάδας του Ιτούδη και να παίρνει η Ελλάδα εύκολους πόντους. Ο Σλούκας επέλεξε τρεις φορές να τελειώσει από μόνος του την επίθεση στο transition και ήταν αλάνθαστος, βρίσκοντας στόχο από παντού. Στάθηκε δύο φορές από τις 45 μοίρες και το... μπουμπούνισε μετά από ισάριθμες ασίστ του συμπαίκτη του στον Ολυμπιακού, Μιχάλη Λούντζη. Υπάρχει και μία φάση που πήρε ξανά την πάσα του Λούντζη και βρήκε τον διάδρομο να πάει όλη τη διαδρομή μέχρι το καλάθι και να τελειώσει τη φάση με αριστερό lay up, αποφεύγοντας και την τάπα του αντιπάλου. Η Ελλάδα που είδε να την... κουβαλάνε σε μεγάλο βαθμό οι Γιάννης Αντετοκούνμπο όπως και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, στα δύο πρώτα ματς με Ιταλία και Κροατία, έχει ανάγκη να δει την άνοδο των δύο σπουδαίων παικτών point guards που έχει στο ρόστερ της, δηλαδή του Σλούκα και του Καλάθη, αφού στα χιαστί δεν θα υπάρχει γυρισμός και οι αντίπαλοι θα είναι καλύτεροι. Ο Σλούκας έκανε το limit up με το τέλειο ματς κόντρα στους Βρετανούς. Παρέα με τον Καλάθη μπορεί να απλοποιήσουν τη δουλειά για τους υπόλοιπους στα κρίσιμα ματς που έρχονται στα νοκ-άουτ.

Η δημιουργία του κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία

Ο Σλούκι Λουκ δεν έμεινε μόνο στο εκτελεστικό κομμάτι απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία. Ήταν κομβικός για τη λειτουργεία της Εθνικής και το έδειξε και στον δημιουργικό τομέα, αφού βοήθησε τους συμπαίκτες τους με τις πέντε ασίστ που μοίρασε. Σε μία φάση τράβηξε δύο παίκτες πάνω του για να βγάλει αμαρκάριστο τρίποντο στον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου που δεν λάθεψε. Στην επόμενη έβαλε σε ανισσοροπία την αντίπαλη άμυνα που τα... έχασε και την κατάλληλη στιγμή είδε τον Λούντζη στις 45 μοίρες που το έσταξε για τρεις. Το ρεπερτόριο του περιελάμβανε και συνεργασια με τον ψηλό, αφού έκοψε την άμυνα στην μέση για να δώσει δύο εύκολους πόντους στον Παπαγιάννη μετά από pick n roll. Eπίσης μετά από πάσα επαναφοράς, είδε τον Λαρεντζάκη κάτω από το καλάθι και η φάση με τελείωσε με γκολ-φάουλ για να τελειώσει το ρεσιτάλ του με άλλη μια ασίστ στον Παπαγιάννη μετά από άλλο ένα άρτια παιγμένο pick n' roll. Είναι σημαντικό να σταθούμε στο γεγονός πως ο Σλούκας δεν... έφτιαξε μόνο τον εαυτό του με τη μεγάλη του εμφάνιση, αλλά έκανε τον Παπαγιάννη να πατήσει πολύ καλύτερα στα πόδια του μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρισε και να βρει ψυχολογία μέσω των πόντων που πρόσφερε στην Εθνική μας η άψογη συνεργασία τους. Και ένας καλός γκαρντ πρέπει να γνωρίζει καλά πως θα... φτιάξει τον ψηλό του, πως θα τον ανεβάσει. Και ο Σλούκας το έκανε τέλεια κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία.

@Photo credits: INTIME
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα