Εθνική Ελλάδας Πλήρης στο Eurobasket, με εννέα στην πρεμιέρα

Εθνική Ελλάδας Πλήρης στο Eurobasket, με εννέα στην πρεμιέρα

Εθνική Ελλάδας Πλήρης στο Eurobasket, με εννέα στην πρεμιέρα

bet365

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Gazzetta, το κουαρτέτο των τραυματιών θα δηλωθεί στη δωδεκάδα, αλλα οι Σλούκας, Παπαγιάννης δεν θα παίξουν στα πρώτα ματς, ενώ ο Κ. Αντετοκούνμπο παραμένει αμφίβολος.

Mε εννέα παίκτες, αλλά «πλήρης», θα εμφανιστεί η Εθνική ομάδα στη μεθαυριανή πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ. Πλήρης, αλλά με εννέα παίκτες…

Μετά τα τελευταία ιατρικά τεστ, που έγιναν μερικές ώρες πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Μιλάνο, τα δεδομένα σχετικά με τους τραυματίες είναι τα εξής:

• Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεπέρασε τον τραυματισμό του (τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο) και θα παίξει κανονικά ενάντια στις Κροατία και Ιταλία. Η διστακτικότητα και οι χαμένες προπονήσεις είναι το μοναδικό του πρόβλημα.


• Ο Κώστας Σλούκας και ο Γιώργος Παπαγιάννης θα δηλωθούν στη FIBA αλλά μάλλον δεν θα παίξουν στους αγώνες του πρώτου διημέρου. Η επιστροφή τους υπολογίζεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πάντως στο Μιλάνο.

• Ο Κώστας Αντετοκούνμπο παραμένει αμφίβολος, αλλά εκτός απροόπτου θα συμπεριληφθεί στη 12άδα, με στόχο να παίξει στο Βερολίνο. Ο ίδιος θέλει πολύ, οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές βάζουν τα δυνατά τους, αλλά η πρόγνωση είναι κάπως αβέβαιη.

• Το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να αλλάξει τα παραπάνω δεδομένα είναι –ο μη γένοιτο- κάποια υποτροπή, ή νέες ενοχλήσεις, της τελευταίας στιγμής.

Η Εθνική ταξίδεψε για το Μιλάνο με 14 παίκτες, αφού όλοι οι τραυματίες έδωσαν και δίνουν ακόμη μάχη με τον χρόνο. Εφ’ όσον όμως αποφασιστεί να δηλωθεί κανονικά το κουαρτέτο των λαβωμένων, πράγμα σχεδόν βέβαιο αυτή τη στιγμή, τότε θα «κοπούν» δύο:

• Ένας από τους Αγραβάνη, Κασελάκη, πιθανότατα ο δεύτερος. Η Εθνική είναι «γεμάτη» στη θέση που αγωνίζεται ο Λεωνίδας Κασελάκης, ενώ πονάει μέσα στις ρακέτες και κουβαλάει το αγκάθι του Κωστάκη. Εάν παρ’ ελπίδα ο τελευταίος αποκλειστεί ένεκα αμφιβολιών, τότε θα συμπεριληφθούν στη 12άδα και οι δύο προαναφερθέντες.

• Και ένας από τους Μποχωρίδη, Λούντζη, με μακρινό αουτσάιντερ τον Λαρεντζάκη. Ο Λούντζης έπαιξε καλύτερα στα ματς προετοιμασίας και είναι περισσότερο «παίκτης Ιτούδη», αλλά ο πιο έμπειρος Μποχωρίδης πέρασε στο προσκήνιο μετά τον τραυματισμό του Σλούκα, αφού ταιριάζει περισσότερο με τα δικά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Η πρόβλεψή μας, για τη δωδεκάδα που θα δηλωθεί αύριο, με όλη τη συμπάθεια και την αγάπη σε όσους μείνουν εκτός νυμφώνος την τελευταία, άχαρη στιγμή (και των οποίων η βοήθεια είναι ανεκτίμητη, ακόμα και στις τελευταίες προπονήσεις της λειψανδρίας): Καλάθης, Σλούκας, Μποχωρίδης, Λαρεντζάκης, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Παπαγιάννης, Θανάσης, Γιάννης, Κώστας.

Απέναντι στην Κροατία και στην Ιταλία, ωστόσο, θα παραταχθούν μόνο εννέα παίκτες. Ο Σλούκας και ο Παπαγιάννης θα κάνουν μόνο ζέσταμα, ο Κώστας ούτε καν. Η επιβάρυνση για τους υγιείς θα είναι μεγάλη, αφού πρόκειται για διπλή τιτανομαχία, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Η ομάδα εμφανίστηκε ισχυρότατη με το συγκεκριμένο rotation στους τελευταίους αγώνες, με Σερβία και Βέλγιο, οπότε υπάρχει αισιοδοξία και σιγουριά, παρά το προφανές ρίσκο.

Δεν χάθηκε δα ο κόσμος, αν στραβοπατήσει η ομάδα στα πρώτα της βήματα στο τουρνουά. Αρκεί να μην υπάρξουν άλλα απρόοπτα, σαν αυτό που κράτησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εκτός προπονήσεων και φιλικών αγώνων για 3-4 μέρες…

Στόχος του προπονητικού και του ιατρικού επιτελείου είναι να εμφανιστεί η Εθνική σχεδόν πλήρης (έστω χωρίς τον Κώστα Αντετοκούνμπο) στο ματς της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου με την υπολογίσιμη Ουκρανία, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας για την τελική κατάταξη στον Όμιλο, ιδίως αν η Εθνική κουβαλάει ήττα ή ήττες από το εναρκτήριο διήμερο.

Βάσει υπολογισμών και διασταυρώσεων με ορίζοντα τους προημιτελικούς, η ιδανική θέση για την ελληνική ομάδα στον Όμιλο του Μιλάνου θα είναι η 3η . Ωστόσο, ουδείς κοιτάζει τέτοια πράγματα αυτή τη στιγμή. Έχουν, άλλωστε, την κακή συνήθεια να γίνονται μπούμερανγκ.

Ο χρόνος είναι σύμμαχος της Εθνικής, υπό την εξής έννοια: αντέχει να κάνει 1-2 ήττες στο Μιλάνο και έχει μπροστά της 11 μέρες μέχρι την πρώτη νοκ-άουτ αναμέτρηση (που θεωρείται βατή ακόμα και με ελλείψεις, αφού ο αντίπαλος θα είναι πιθανότατα μία από τις Τσεχία, Φινλανδία, Πολωνία, Ισραήλ στο Βερολίνο) και 13 ή 14 για τον μεγάλο προημιτελικό, όπου θα μετρήσουμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

Στις δύο εβδομάδες που έρχονται, ο MVP της Εθνικής θα είναι, ίσως, ο γιατρός της, Νίκος Κουκουλιάς). Και ο φυσιοθεραπευτής, ο Χάρης Γλάρος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα