EuroBasket: Το σούπερ ανταγωνιστικό τουρνουά και η απόφαση της FIBA

Newsroom
EuroBasket: Το σούπερ ανταγωνιστικό τουρνουά και η απόφαση της FIBA

bet365

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη του EuroBasket και η διοργάνωση αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική. Το στοίχημα της FIBA για τη διοργάνωση κάθε τέσσερα χρόνια.

Τέσσερις χώρες. Πέντε πόλεις. Ένα EuroBasket το 2022. Με την προοπτική, προτού καν αρχίσει, να κουβαλάει τον τίτλο μιας σούπερ επιτυχημένης διοργάνωσης.

Αυτό απομένει να επιβεβαιωθεί στα παρκέ των πέντε πόλεων. Με 24 ομάδες να διεκδικούν, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, τον τίτλο του «Βασιλιά της Ευρώπης».

Η FIBA είχε οραματιστεί μία σημαντική αλλαγή: EuroBasket κάθε τέσσερα και όχι κάθε δύο χρόνια. Σε ένα ρυθμό που εξόντωσε ομάδες και παίκτες. Και έκανε τους περισσότερους να κοιτούν στην άλλη πλευρά, κάθε φορά που ζύγωνε το ευρωπαϊκό ραντεβού.

Φέτος είναι η πρώτη φόρα που μπαίνει μπροστά το σύστημα της τετραετίας. Κανονικά το EuroBasket έπρεπε να γίνει το 2021. Όμως ο κορονοϊός μετέφερε τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2020 στο 2021 και κάπως έτσι το... ντόμινο παρέσυρε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το προηγούμενο, το οποίο κέρδισε η Σλοβενία, μοιάζει με μακρινή ανάμνηση. Εγινε το 2017 και πλέον έχουνε περάσει πέντε χρόνια. Διάστημα αρκετό για να ωριμάσουν οι συνθήκες.

Και οι ομάδες να έχουν τη δυνατότητα να παρουσιαστούν με το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Ήδη η παρουσία των παικτών από το NBA, που είναι το μεγαλύτερο διαχρονικά «αγκάθι» για τις χώρες τους, θα είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή.

Το NBA στο EuroBasket

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Νίκολα Γιόκιτς, ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Ρούντι Γκομπέρ, ο Ντομάντας Σαμπόνις, ο Εβαν Φουρνιέ, ο Γιόνας Βαλαντσιούνας είναι μερικοί από τους παίκτες που θα δώσουν (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) το παρών στα γήπεδα του EuroBasket.

Ανάμεσά τους βρίσκονται τέσσερα βραβεία MVP (Giannis, Γιόκιτς), ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους σούπερ σταρ (Ντόντσιτς) και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όχι μόνο στις ομάδες τους, αλλά σε ένα ολόκληρο τουρνουά.

Και μη λησμονούμε φυσικά την παρουσία των σταρ της EuroLeague (Βασίλιε Μίτσιτς, Σέιν Λάρκιν, Κώστας Σλούκας και παρά πολλοί άλλοι), οι οποίοι μπορεί να μην αγωνίζονται στα «παράθυρα», αλλά το πράττουν στα μεγάλα ραντεβού.

Το διάστημα της απουσίας του, κάνει ένα αθλητικό προϊόν πιο ελκυστικό. Όχι μόνο για τους φιλάθλους, αλλά κι για τους αθλητές. Και η FIBA πόνταρε ακριβώς σε αυτό και πλέον περιμένει να... εξαργυρώσει σε Τυφλίδα, Κολωνία, Μιλάνο, Πράγα (οι πόλεις των ομίλων) και Βερολίνο (όπου θα γίνει η τελική φάση).

@Photo credits: FIBA
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα