Εθνική Oμάδα Γυναικών: Ξεκίνημα με όνειρα και «Φλόγα» από τα παιδιά που την επισκέφτηκαν

Newsroom
Εθνική Oμάδα Γυναικών: Ξεκίνημα με όνειρα και «Φλόγα» από τα παιδιά που την επισκέφτηκαν

bet365

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023 ξεκίνησε και στο ΟΑΚΑ παρευρέθηκαν παιδιά από το ίδρυμα «Φλόγα».

Η Εθνική ομάδα γυναικών ξεκίνησε χθες (07/11) την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023. Πρώτος αντίπαλος θα είναι η Μεγάλη Βρετανία στο Μάντσεστερ (11/11), ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για την αναμέτρηση με την Πορτογαλία (14/11) στην Ξάνθη.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, Πέτρος Πρέκας, μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος της νέας προσπάθειας που κάνει η Εθνική Γυναικών. Ξεκινάμε σε λίγες ημέρες τα παιχνίδια, έχουμε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας για προετοιμασία και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Περιμένω τα κορίτσια να ανταποκριθούν με την ενέργεια και τη διάθεσή τους. Οι παίκτριες έχουν τεράστια όρεξη να προσφέρουν στην Εθνική και σε αυτό θα στηριχτούμε όλες αυτές τις ημέρες. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, παίζουμε με τη Μεγάλη Βρετανία, είναι μια δύσκολη ομάδα και στοχεύουμε στο καλύτερο δυνατό».

΄κ

Στο ΟΑΚΑ, λοιπόν, παρευρέθηκαν στην προπόνηση της Δευτέρας (08/11) παιδιά από το ίδρυμα «Φλόγα» και συνομίλησαν με τις αθλήτριες της Εθνικής.

Η ΕΟΚ γνωστοποίησε το γεγονός με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Στο πλαίσιο αυτό μέλη του Συλλόγου με αντιπροσωπεία παιδιών επισκέφθηκαν στο ΟΑΚΑ τις αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών που προετοιμάζονται για τους αγώνες των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023.

Η συνάντηση έγινε σε εξωτερικό χώρο, όπως επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τις αθλήτριες να συνομιλούν με τα παιδιά και να τους προσφέρουν στιγμές χαράς.

λ

Την Ελληνική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν η υπεύθυνη για το μπάσκετ Γυναικών, Άννυ Κωνσταντινίδου και ο Γενικός Διευθυντής Ντίνος Σβερκούνος, ενώ παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος του ΟΑΚΑ, Εμμανουήλ Δετοράκης.

Η Κωνσταντινίδου σε σύντομη ομιλία της ανέφερε ότι το μπάσκετ Γυναικών θέλει να είναι κοντά στη «Φλόγα» και ότι στο μέλλον σχεδιάζονται και άλλες δράσεις.

Στην πρόεδρο του Συλλόγου Φλόγα, Μαίρη Τρυφωνίδη, δόθηκε από την τιμ μάνατζερ της Εθνικής Γυναικών, Σοφία Κλιγκοπούλου, μια μπλούζα με τις υπογραφές των διεθνών αθλητριών. Στα παιδιά οι αθλήτριες δώρισαν λάβαρα και έβγαλαν φωτογραφίες μαζί τους.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

EUROBASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα