Καλάθης: «Έτοιμος να ηγηθώ, για να πάμε στα μετάλλια»!

Κάτια Πετροπούλου
Καλάθης: «Έτοιμος να ηγηθώ, για να πάμε στα μετάλλια»!

bet365

Ο Νικ Καλάθης μιλάει στο gazzetta.gr για το οικογενειακό κλίμα που αντίκρισε στην Εθνική, τονίζει πως θα ηγηθεί της ομάδας για να βρεθεί στα μετάλλια και αναφέρθηκε στον «καλύτερο παίκτη στον κόσμο», Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Γεμάτος ενθουσιασμό κι ευδιάθετος ήταν ο Νικ Καλάθης στην Media Day της Εθνικής Ομάδας στο ΟΑΚΑ, όπου και βρέθηκε το gazzetta.gr.

Ο 28χρονος γκαρντ ήταν ο τελευταίος παίκτης που ενσωματώθηκε στην «επίσημη αγαπημένη», καθώς είχε ειδική άδεια για να βρεθεί στις ΗΠΑ, και στην ουσία δεν συμμετείχε στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, αφού μόλις μία ημέρα μετά από την άφιξή του στο Καρπενήσι, επέστρεψε στην Αθήνα με την ομάδα.

Παρόλα αυτά, αυτό που αισθάνθηκε όταν αντίκρισε το κλίμα που υπήρχε μεταξύ των παικτών στην πόλη της Ευρυτανίας ήταν απίστευτο και το μετέφερε μιλώντας στο gazzetta.gr.

«Αυτό που είδα στο Καρπενήσι ήταν 15 παιδιά να ενθαρρύνουν και να εμψυχώνουν ο ένας τον άλλον, να αστειεύονται και να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν, να παίζουν μαζί. Είναι ίσως η πιο δεμένη Εθνική που είχαμε τα τελευταία χρόνια!», είπε εκπέμποντας σιγουριά και συνέχισε: «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι ο ένας θέλει το καλό του άλλου και το κλίμα να είναι ζεστό. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Νομίζω πως δεν έχει υπάρξει ξανά ρόστερ στην Εθνική σαν αυτό. Όλοι είναι εδώ, είμαστε καλά και τώρα πρέπει να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το σπουδαίο είναι η χημεία που έχουμε και το πως είμαστε ενωμένοι».

Πλέον οι παίκτες του Κώστα Μίσσα θα μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αρχής γενομένης από το τουρνουά της Πάτρας (07-08/08), και ο ίδιος ανυπομονεί να δει πως θα δέσει το... γλυκό και στο παρκέ. «Σίγουρα ανυπομονώ να δω πως θα είμαστε στο παρκέ. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί έχουμε πολύ αξιόλογα παιδιά, που μπορούν να παίξουν. Κάθε ένας μέσα σε αυτή την ομάδα αξίζει να παίζει με το εθνόσημο και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι σχήματα έχει ετοιμάσει ο προπονητής για εμάς και τι είδους πράγματα θέλει να κάνουμε στο παρκέ και να μας βοηθήσει. Θα είναι απόλαυση να δούμε πως θα εξελισσόμαστε μέσα από κάθε παιχνίδι, μέχρι το τέλος».

Η Ελλάδα διαθέτει στο δυναμικό της δύο παίκτες από ΝΒΑ μεριά, με τον έναν να είναι μάλιστα και All-Star, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, και ο Καλάθης τόνισε πως η ομάδα θα στηρίξει τον «αστέρα» της και με το παραπάνω. «Είναι σπουδαίο να έχουμε τους καλύτερους παίκτες από την Ελλάδα και προφανώς δύο παίκτες ΝΒΑ (σ.σ. Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης), που θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ. Ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο! Θα κάνει την ομάδα μας να πάει μπροστά, θα μας βοηθήσει πολύ στο παρκέ. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας, να τον βοηθήσουμε και να παίξουμε όλοι ενωμένοι, σαν μια γροθιά».

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε την φετινή σεζόν καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος, αλλά και MVP της χρονιάς, οδηγώντας την ομάδα του στο τρόπαιο. Είναι έτοιμος να κάνει κάτι ανάλογο και με την Εθνική; «Ναι! Είμαι εδώ, είναι η 8η χρονιά μου με την Εθνική. Εγώ, ο Μπουρούσης και ο Πρίντεζης είμαστε οι παλιότεροι στην ομάδα και κι έχουμε άλλο "βάρος". Είμαι έτοιμος να ηγηθώ σαν πόιντ γκαρντ στην ομάδα και να βοηθήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και καλώς εχόντων των πραγμάτων, να πάμε στο σημείο που θέλουμε να φτάσουμε, στα μετάλλια!».

 

Τελευταία Νέα