Η 12άδα της Εθνικής αν δεν παίξουν οι Antetokounbros!

Η 12άδα της Εθνικής αν δεν παίξουν οι Antetokounbros!

Η 12άδα της Εθνικής αν δεν παίξουν οι Antetokounbros!

bet365

Το gazzetta.gr μπαίνει στο μυαλό του Ρικ Πιτίνο και παρουσιάζει τις επιλογές που έχει στο μυαλό του για την 12άδα που θα παρατάξει στην Βικτόρια του Καναδά. Η ανοιχτή γραμμή με τον Σπανούλη και το κακό timing της επικοινωνίας με τους Μπακς για τους Γιάννη και Θανάση.

Το σενάριο που αφορά στις ρεαλιστικές πιθανότητες συμμετοχής των αδελφών Αντετοκούνμπο στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, το διαβάσατε πριν λίγες μέρες στο gazzetta.gr. Είναι αλήθεια ότι οι Μπακς δεν θα είναι φαβορί στην ενδεχόμενη διασταύρωσή τους με τους Μπρούκλιν Νετς στον 2ο γύρο των playoffs, αλλά για να μιλήσουμε για αυτήν την σειρά, θα πρέπει πρώτα να αποκλείσουν τους περυσινούς φιναλίστ του ΝΒΑ.

Οπότε ας ξεπεράσει, ο Γιάννης και η παρέα του, το εμπόδιο των Μαϊάμι Χιτ και μετά εδώ είμαστε για να μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες και με πιο ακριβείς ημερομηνίες, όσον αφορά το αν και το πότε οι Antetokounbros θα μπορέσουν να ενσωματωθούν στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και να ενισχύσουν την προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όλα αυτά φυσικά και βρίσκονται υπ' όψιν του Θανάση Σκουρτόπουλου και του team manager, Κώστα Κότση, οι οποίοι ουσιαστικά «τρέχουν» μόνοι τους όλες τις εκκρεμότητες της Εθνικής ανδρών και φυσικά ενημερώνουν διαρκώς τον Ρικ Πιτίνο. Ο 68χρονος Αμερικανός τεχνικός, άλλωστε, λόγω και της έλλειψης διοίκησης στην ΕΟΚ, θα αναλάβει – όπως όλα δείχνουν – τις όποιες επαφές χρειαστεί να γίνουν με τον οργανισμό των «ελαφιών» και τον general manager, Τζον Χορστ, σε περίπτωση που το Μιλγουόκι αποκλειστεί πρόωρα και ο 26χρονος δύο φορές MVP του ΝΒΑ μαζί με τον αδελφό του, προλαβαίνουν να συνδράμουν στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά της η Εθνική ομάδα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, βέβαια, το timing που διανύουμε δεν είναι το κατάλληλο δυνατό προκειμένου να γίνει η παραμικρή επαφή, από την στιγμή που οι Μπακς, έχουν στο μυαλό τους μόνο το πως θα προχωρήσουν στην postseason. Η όποια προσέγγιση θα γίνει, κατ' αρχήν με τον ίδιο τον Γιάννη και το περιβάλλον του (σ' αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να επιστρατευθεί και ο Σπανούλης), όταν και εφόσον το ευνοήσουν οι συνθήκες μετά θα γίνουν οι όποιες επαφές με την ομάδα του.

Στο μυαλό του Πιτίνο με απόντες τους Αντετοκούνμπο!

Όπως είναι γνωστό, ο ομοσπονδιακός Αμερικανός προπονητής-«θρύλος» του κολεγιακού μπάσκετ ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο και να έλθει στην Αθήνα, έτσι ώστε να συζητήσει με τους συνεργάτες του (Σκουρτόπουλος, Μανωλόπουλος, Παπαθεοδώρου) και να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη της ολιγοήμερης προετοιμασίας για το προολυμπιακό τουρνουά!

Όλα δείχνουν ότι το προσκλητήριο των διεθνών θα ανακοινωθεί στα τέλη της τρέχουσας ή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι προπονήσεις θα αρχίσουν την 1η Ιουνίου με τους παίκτες, που έως τότε, θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, ο Ρικ Πιτίνο έχει καταλήξει στους Σλούκα, Καλάθη, Ντόρσεϊ, Σπανούλη, Λαρεντζάκη και Λούντζη, όσον αφορά τις θέσεις των guards, ενώ για τις προπονήσεις είναι πιθανό να κληθούν και οι Μουράτος και Γκίκας. Εκκρεμεί μία συζήτηση γνωριμίας, που θα γίνει δια ζώσης με τον Νίκο Ζήση (με τον οποίο επικοινώνησε στο ξεκίνημα της σεζόν ο coach), αλλά ο έμπειρος διεθνής άσος της ΑΕΚ, δύσκολα θα μπει στη λογική της συμμετοχής (αν του ζητηθεί) για πολλούς λόγους.

Και γιατί εκτιμά ότι στην Εθνική του 2021 δεν χωρούν δύο “κοντοί” που βρίσκονται στην δύση της καριέρας τους αλλά και γιατί ο ίδιος έχει ζήσει πολλές επιτυχίες με το εθνόσημο στο στήθος και δεν θέλει να στερήσει την θέση από ένα νέο παιδί.

Από 'κει πέρα, η απουσία του τραυματία Κώστα Παπανικολάου δημιουργεί ένα σχετικό πρόβλημα στην θέση “3”, όπου δεσπόζει ο Ιωάννης Παπαπέτρου και υπολογίζεται και ο καλύτερος Έλληνας σουτέρ, Χάρης Γιαννόπουλος.

Στις θέσεις των ψηλών θα κληθούν οι Παπαγιάννης, Μήτογλου, Πρίντεζης και Καββαδάς, στο τραπέζι θα πέσει η περίπτωση του Κώστα Κουφού, ενώ στην προεπιλογή είναι πιθανό να βρίσκονται και ο Λίνος Χρυσικόπουλος με τον Δημήτρη Αγραβάνη.

Σε αυτό το σενάριο, στην Βικτόρια θα ταξιδέψουν πέντε περιφερειακοί (Σλούκας, Καλάθης, Ντόρσεϊ, Σπανούλης κι ένας εκ των Λαρεντζάκης και Λούντζη), δύο small forwards (Παπαπέτρου, και Γιαννόπουλος) και πέντε ψηλοί (Παπαγιάννης, Μήτογλου, Πρίντεζης και δύο ακόμη).

Τα παραπάνω ονόματα είναι αυτά που βρίσκονται στο μυαλό του Αμερικανού προπονητή του κολεγίου Αϊόνα και δύο φορές πρωταθλητή στο NCAA. Η επισημοποίησή του πλάνου, μέσω της ανακοίνωσης της προεπιλογής θα γίνει αφότου πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα , ενώ οι προπονήσεις των διεθνών, δύσκολα θα ξεπεράσουν τις 15 μέρες σε διάρκεια. Σε επίπεδο φιλικών αναμετρήσεων, η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Σερβία και το Πουέρτο Ρίκο στο πλαίσιο του τουρνουά “Ακρόπολις”, ενώ θα δώσει κι ένα προπονητικού χαρακτήρα ματς στην Βικτόρια (με αντίπαλο μία εκ των Ουρουγουάη, Τσεχία ή Τουρκία), πριν την έναρξη του προολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ρεαλιστικές οι πιθανότητες συμμετοχής του Γιάννη στο προολυμπιακό!

Πιτίνο: Στην Αθήνα την Παρασκευή, αντίστροφη μέτρηση για το Προολυμπιακό

 

Τελευταία Νέα