Eurobasket 2023: Η Ελλάδα, οι 21 ακόμη ομάδες που προκρίθηκαν και τα δύο εισιτήρια που απομένουν

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Eurobasket 2023: Η Ελλάδα, οι 21 ακόμη ομάδες που προκρίθηκαν και τα δύο εισιτήρια που απομένουν

bet365

Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 22 ομάδες που προκρίθηκαν στο Eurobasket και τα σενάρια των δύο τελευταίων εισιτηρίων.

Τα προκριματικά του επόμενου Eurobasket φτάνουν στο τέλος του με λίγα παιχνίδια να απομένουν πλέον.

Οι 22 ομάδες από τις 24 που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση είναι γνωστές και εκκρεμούν μόλις δύο εισιτήρια.

Το Gazzetta.gr καταγράφει τις ομάδες που προκρίθηκαν, αυτές που αποκλείστηκαν καθώς επίσης και τα μοναδικά σενάρια για τις δύο θέσεις που απομένουν.

Εχουν προκριθεί

Ελλάδα, Ισραήλ, Ισπανία, Πολωνία, Ιταλία, Ρωσία, Βέλγιο, Τσεχία, Κροατία, Ολλανδία, Τουρκία, Γεωργία, Σερβία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγ. Βρετανία, Βοσνία, Βουλγαρία.

Έχουν αποκλειστεί

Λετονία, Μαυροβούνιο, Αυστρία, Ελβετία, Σουηδία, Ρουμανία

Εκκρεμούν δύο εισιτήρια

Στον δεύτερο όμιλο μένει να μάθουμε αν θα προκριθεί η Βόρεια Μακεδόνια με ρεκόρ 0-4 ή η Εσθονία με ρεκόρ 2-2.

Η Β. Μακεδονία προκρίνεται σε μία μόνο περίπτωση αφού πρέπει να νικήσει την Ιταλία, να ηττηθεί η Εσθονία από τη Ρωσία και να επικρατήσει την τελευταία αγωνιστική των Εσθονών με δέκα πόντους διαφορά και πάνω.

Στον τρίτο όμιλο το τελευταίο εισιτήριο τ διεκδικούν Λιθουανία με ρεκόρ 3-2 και Δανία με ρεκόρ 2-3. Οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους και όποια νικήσει θα βρεθεί στο Eurobasket.

Να σημειώσουμε πως δεν αγωνίζεται ο καλύτερος παίκτης της Δανίας και πρόσφατη μεταγραφή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Γκάμπριελ Λούντμπεργκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα