Αταμάν: «Αφήστε τους παίκτες να αγωνιστούν στις εθνικές» (vid)

Αταμάν: «Αφήστε τους παίκτες να αγωνιστούν στις εθνικές» (vid)

Gazzetta team
Αταμάν: «Αφήστε τους παίκτες να αγωνιστούν στις εθνικές» (vid)

bet365

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στις παράλληλες υποχρεώσεις των διεθνών της Εφές που αγωνίστηκαν στο Βελιγράδι και πλέον θέτουν εαυτούς στη διάθεση της εθνικής ομάδας.

Οι Λάρκιν, Μπαλμπάι, Σανλί και Τουντσέρ αγωνίστηκαν στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα και πλέον θα ενισχύσουν την εθνική Τουρκίας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.

Μετά από το «διπλό» στο Βελιγράδι, ο Εργκίν Αταμάν που έχει διατελέσει στο παρελθόν προπονητής της εθνικής Τουρκίας, επισήμανε σχετικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω την τουρκική ομοσπονδία που μας επέτρεψε για μία μέρα να έχουμε τους παίκτες και τώρα πρέπει να πάνε να παίξουν για την Εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι η EuroLeague με τη FIBA πρέπει να βρουν μία λύση. Αυτά τα παιδιά θέλουν να παίξουν για την Εθνική ομάδα. Έχουν συναισθήματα για τις χώρες τους, είτε είναι η Τουρκία αυτή, είτε η Σερβία, είτε οποιαδήποτε χώρα. Πάμε να βρούμε μία λύση. Γιατί κάποια παίκτες δε θα παίξουν αύριο με τις εθνικές ομάδες γιατί έχουν παιχνίδι, κάποιοι άλλοι θα έπαιζαν σήμερα και μετά θα ταξίδευαν.

Δώστε μία εβδομάδα κενό για να γίνουν οι αγώνες των εθνικών ομάδων. Αφήστε τους παίκτες να αγωνιστούν στην εθνική ομάδα. Κάποιες φορές παίζουμε 5 διαβολοβδομάδες, ας γίνουν 7 και να αφήσουν τους παίκτες να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα. Ελπίζω ότι αυτό το καλοκαίρι θα βρεθεί μία λύση, γιατί πρέπει να προβάλουμε το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Και το μπάσκετ δεν είναι μόνο η EuroLeague. Οι Εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικές».

 

Τελευταία Νέα