Σαν Σήμερα: Το χάλκινο μετάλλιο της Εφήβων με Φώτση, Λάζο, Διαμαντόπουλο! (pic)

Gazzetta team
Σαν Σήμερα: Το χάλκινο μετάλλιο της Εφήβων με Φώτση, Λάζο, Διαμαντόπουλο! (pic)

bet365

Πριν από ακριβώς 22 χρόνια η Εθνικής ομάδα Εφήβων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket της Βάρνας κερδίζοντας στον μικρό τελικό την Λετονία.

Η ΕΟΚ γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε εκείνη την επιτυχία, σε ένα τουρνουά όπου η Εθνική μας είχε γνωρίσει μία και μόνο ήττα, στον ημιτελικό από την Ισπανία των Γκασόλ και Ναβάρο!

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ομοσπονδίας:

«Στις 12 Ιουλίου 1998 το ελληνικό μπάσκετ πανηγύρισε ένα ακόμη μετάλλιο με τις «μικρές» εθνικές ομάδες. Στη Βάρνα το τελικό 97-91 επί της Λετονίας έδωσε στην Εθνική Εφήβων το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στον ημιτελικό η Ελλάδα είχε ηττηθεί στο νήμα από την Ισπανία των Καμπέθας, Ναβάρο, Καλδερόν, Ρέγες, Ραούλ Λόπεθ, Πάου Γκασόλ με 89-88. Ήταν η μοναδική της ήττα στη διοργάνωση! Η Ελλάδα με την αυλαία να πέφτει ήταν πρώτη σε πόντους, δεύτερη σε ριμπάουντ και πρώτη σε ασίστ.

Πολλά είναι τα ονόματα που θα αναγνωρίσετε στη σύνθεση της ομάδας, στην οποία προπονητής ήταν ο Νίκος Αποστολίδης και βοηθός ο Νίκος Λινάρδος.

4.Παναγιώτης Μαντζάνας
5. Μανώλης Παπαμακάριος
6. Χρήστος Παππάς
7. Γιώργος Πετρόπουλος
8. Περικλής Δορκοφίκης
9. Αντώνης Φώτσης
10. Γιώργος Διαμαντόπουλος
11. Αντώνης Κόγιας
12. Νίκος Πέττας
13. Λάζαρος Παπαδόπουλος
14. Λάζαρος Αγαδάκος
15. Ανδρέας Γλυνιαδάκης

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος με 26.8 πόντους μ.ο. ήταν δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης πίσω από τον Σάνι Μπετσίροβιτς (28.1). Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεύτερος ριμπάουντερ με 11 ανά αγώνα, πίσω από τον Άντριγια Ζίζιτς (12). Ο Μανώλης Παπαμακάριος τρίτος στις ασίστ με 3.1 μ.ο. Ο Νίκος Πέττας 5ος σε κλεψίματα με 3.3 ανά αγώνα με πρώτο στην κατηγορία τον Αντρέι Κιριλένκο (5.5), ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονταν ακόμη δύο Έλληνες: Ο Παπαδόπουλος και ο Παπαμακάριος.

Τα αποτελέσματα της ελληνικής ομάδας ως το χάλκινο μετάλλιο είναι:

Σλοβενία-Ελλάδα 69-88
Ελλάδα-Τουρκία 77-49
Ελλάδα-Γαλλία 86-71
Λετονία-Ελλάδα 74-89
Ελλάδα-Ρωσία 103-94
Βουλγαρία-Ελλάδα 74-106
Ελλάδα-Ισπανία 88-89
Ελλάδα-Λετονία 97-91»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα