Καναδάς: «Θα φιλοξενήσουμε το Προολυμπιακό, όταν διασφαλιστούν η υγεία κι η ασφάλεια όλων»!

Gazzetta team
Καναδάς: «Θα φιλοξενήσουμε το Προολυμπιακό, όταν διασφαλιστούν η υγεία κι η ασφάλεια όλων»!

bet365

Η ομοσπονδία μπάσκετ Καναδά ενημέρωσε σχετικά με την δειξαγωγή του Προολυμπιακού Τουρνουά στη Βικτόρια, στο οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδος.

Αρχικά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης του Καναδά, Γκλεν Γκρούνγουολντ, τόνισε πως «Στηρίζουμε την απόφαση που πήρε η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδ.α Οι αθλητές μας είναι από πολλούς πρότυπα και να τους βάλουμε σε μια άδικη θέση, ζητώντας τους να προπονηθούν και να ετοιμαστούν για τα παιχνίδια, στέλνει το λάθος μήνυμα σε όλους τους πολίτες του Καναδά. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα, έχουν την ικανότητα να ενώνουν τον κόσμο και όταν είναι ασφαλές να γίνει αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε την δύναμη του παιχνιδιού μας για να γιατρέψουμε τις κοινωνίες».

Στην ενημέρωση της ομοσπονδίας αναφέρεται: «Παραμένουμε δεσμευμένοι να φιλοξενήσουμε το Προολυμπιακό Τουρνουά στη Βικτόρια, όταν επιβεβαιωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Όταν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία του τουρνουά, θα παρέχουμε στους κατόχους των εισιτηρίων και σχετικές επιλογές για επιστροφή χρημάτων, αν χρειαστεί.

Η ομοσπονδία του Καναδά θα συνεχίσει τις συζητήσεις με την FIBA, καθώς σχετίζεται με την πιθανή αναβολή του Προολυμπιακού Τουρνουά, που έχει προγραμματιστεί για τις 23-28 Ιουνίου. Ωστόσο, το τουρνουά θα διοργανωθεί μόνο σε περίοδο που η υγεία και η ασφάλεια όλων των παικτών, προπονητών, επιτελείων, εθελοντών και θεατών διασφαλιστεί».

Επίσης, τονίστηκε πως οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση ή πρόβλεψη για το τουρνουά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν θα κάνει καλό.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα