ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Η τεράστια Μάλτση αποσύρθηκε!

Η τεράστια Μάλτση αποσύρθηκε!

Η τεράστια Μάλτση αποσύρθηκε!

Η τεράστια Εβίνα Μάλτση, η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια όλων των εποχών, ανακοίνωσε στην γιορτή των κορυφαίων του ΠΣΑΤ πως σταματάει το μπάσκετ και σε συλλογικό επίπεδο.

Το γυναικείο μπάσκετ θα είναι από σήμερα πιο φτωχό.

Η τεράστια Εβίνα Μάλτση, η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια όλων των εποχών, ανακοίνωσε στη γιορτή των Κορυφαίων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) πως μετά την Εθνική σταματά το μπάσκετ και σε συλλογικό επίπεδο.

Η πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδα παρέλαβε το βραβείο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» που της απένειμε ο ΠΣΑΤ και ανακοίνωσε το τέλος της λαμπρής καριέρας της στα παρκέ.

 Είναι η πρώτη σκόρερ της Εθνικής Γυναικών με 3.215 πόντους σε 214 συμμετοχές, ενώ στις 7 Αυγούστου 2019 είχε ανακοινώσει πως σταματά από την Εθνική σε ηλικία 41 ετών.

Ένα κόσμημα για το άθλημα και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Σίγουρα οι νέες παίκτριες θα πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τον «θηλυκό Γκάλη».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στη βράβευση της

«Ευχαριστώ πολύ το ΔΣ του ΠΣΑΤ για την τεράστια τιμή που μου κάνει με τη βράβευση μου, αλλά και για τη δυνατότητα που μου δίνει να βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσα σε τόσο σημαντικούς ανθρώπους. Πόσο μάλλον που εδώ παραλαμβάνω το βραβείο μου από έναν αθλητή, τον Θοδωρή Παπαλουκά, με τόσο τεράστια προσφορά που με ενέπνευσε και αποτέλεσε πρότυπό μου δείχνοντας μου το δρόμο επιβεβαιώνοντας τη πεποίθηση μου: όπου κοιτάς εκεί θα πας. Και μπροστά στο παιδικό μου ίνδαλμα και πρώτο σκόρερ της εθνικής ανδρών, τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Έχει ιδιαίτερη σημασία πως με βραβεύετε για το ήθος μου και την προσφορά μου στον αθλητισμό. O αθλητισμός για μένα σημαίνει ήθος. Ο αθλητισμός διδάσκει αξίες και ιδανικά. Πολύ πριν όμως ο αθλητισμός μπει στη ζωή μου, η οικογένεια μου ήταν αυτή που με γαλούχησε με αυτά τα ιδανικά.  Θα ήθελα λοιπόν σ' αυτό το σημείο να αφιερώσω αυτό το βραβείο στον άνθρωπο που δικαιωματικά του ανήκει. Στον άνθρωπο που με δίδαξε αυτές τις αρχές και με έκανε τον άνθρωπο που είμαι σήμερα: στη μητέρα μου Πασχαλινά που βρίσκεται απόψε εδώ ανάμεσα μας. Μαμά σε ευχαριστώ!

Δράττοντας την ευκαιρία της βράβευσης μου, ανακοινώνω σε αυτήν εδώ την εκδήλωση της γιορτής των κορυφαίων του ΠΣΑΤ, την ολοκλήρωση του κύκλου μου στην ενεργό δράση ΚΑΙ σε συλλογικό επίπεδο. Κάθε φορά που ένας κύκλος ολοκληρώνεται και ένας νέος ξεκινά.

Έτσι, έχοντας υπηρετήσει την εθνική μας ομάδα επί 20 και πλέον χρόνια, έχοντας αγωνιστεί για 13 χρόνια στο εξωτερικό εκπροσωπώντας τη χώρα μας, πέρα από τιμή και υπερηφάνεια αισθάνομαι μια τεράστια ευθύνη και θεωρώ χρέος μου να μεταλαμπαδεύσω στις επόμενες γενιές τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου με σκοπό να  δούμε  περισσότερους Έλληνες πρωταθλητές και Ελληνίδες πρωταθλήτριες που θα δοξάσουν τη χώρα μας, αλλά κυρίως περισσότερους Έλληνες  αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες δημιουργώντας υγιή πρότυπα για την κοινωνία μας.

Ο αθλητισμός είναι παιδεία, είναι πολιτισμός, είναι ήθος και πρέπει να είναι  ο πιο υγιής καθρέφτης της κοινωνίας μας
Οφείλουμε όλοι να τον προασπίζουμε!

Σας ευχαριστώ πολύ

Καλές γιορτές και υγεία σε όλους» ήταν τα λόγια της Εβίνας