Καστρίτης: «Πρέπει να βάλουμε καρδιά και πολλή θέληση με Γαλλία»

Καστρίτης: «Πρέπει να βάλουμε καρδιά και πολλή θέληση με Γαλλία»

Gazzetta team
Καστρίτης: «Πρέπει να βάλουμε καρδιά και πολλή θέληση με Γαλλία»

bet365

Η Εθνική Εφήβων θα κοντραριστεί με τη Γαλλία στα νοκ-άουτ της φάσης του 16 του Παγκοσμίου και ο Γιάννης Καστρίτης στάθηκε στα μυστικά που θα δώσουν στην ομάδα του την πρόκριση.

Ο Γιάννης Καστρίτης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της Εθνικής U19 για την προσπάθεια μετά την ήττα από την Αργεντινή με 73-68 και μίλησε για το ματς που ακολουθεί στους «16» απέναντι στη Γαλλία.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μας. Αν σκεφτούμε πώς ήταν η απόδοσή μας στο πρώτο παιχνίδι και σε τι σημείο φτάσαμε σήμερα, με σταθερά καλύτερους αντιπάλους, οφείλουμε να τους συγχαρούμε. Τρεις παίκτες μας έπαιζαν με γαστρεντερίτιδα, ο Αρσενόπουλος ήταν δύο μέρες κλινήρης και ήρθε για να βοηθήσει. Πρόβλημα είχαν και ο Χουγκάζ και ο Σωτηρίου. Όλα τα παιδιά έδωσαν το 100%, αλλά κάποιες φορές με λάθος τρόπο. Όταν έχεις μια διαφορά 16 πόντων και χάνεις, τότε έχεις κάνει κάποια πράγματα λάθος. Νομίζω πως δεν ήμασταν τόσο έξυπνα πιεστικοί όπως στο πρώτο μέρος. Σε αυτές τις ηλικίες είναι εύκολο να παρασυρθείς, από την έδρα ή τον ενθουσιασμό, αλλά το επίπεδο είναι πολύ ψηλό και όλα τα λάθη τα πληρώνεις. Πάντως για δυόμισι με τρία δεκάλεπτα ήμασταν αρκετά καλοί», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Το ζητούμενο είναι όσο προχωρά το τουρνουά να γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε να διαχειριστούμε την κούραση και την ψυχολογία, αλλά αυτό είναι μέρος του επαγγελματικού αθλητισμού. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι στο νοκ άουτ. Η Γαλλία είναι πολύ αθλητική ομάδα, με ψηλά κορμιά. Θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα και για μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι σήμερα. Πρέπει να βάλουμε καρδιά και πολλή θέληση, γιατί μειονεκτούμε σε μεγέθη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα