ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Καράμπελας: «Μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλά στο Παγκόσμιο»

Καράμπελας: «Μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλά στο Παγκόσμιο»

Καράμπελας: «Μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλά στο Παγκόσμιο»

Ο Ζώης Καράμπελας μίλησε για την εμπειρία του στην Εθνική U19 και όσα περιμένει από το Παγκόσμιο (29/06-07/07).

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο site της ΕΟΚ από την media day της ομάδας:

Πόσο σημαντικό είναι για σένα που η διοργάνωση αυτή διεξάγεται στην Ελλάδα; 
Είναι πολύ σημαντικό που η διοργάνωση γίνεται στην Κρήτη. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, όπως έχει κάνει και σε παλαιότερους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Πώς κυλά μέχρι τώρα η προετοιμασία; 
Ο κόουτς Καστρίτης και οι συνεργάτες του κάνουν τεράστια δουλειά. Είμαστε μια πολύ δουλεμένη ομάδα και αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να κοιτάμε πολύ ψηλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ακόμη και στα μετάλλια. 

Τι μπορεί να κερδίσει ένας νεαρός παίκτης από τη συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση; 
Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και συμμετέχουν πολύ δυνατές ομάδες από μεγάλες σχολές. Για μας είναι σημαντικό ότι θα πάρουμε πολύτιμες εμπειρίες. Θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι ποιο είναι το υψηλότερο επίπεδο σε αυτές τις ηλικίες. Αν δεις πως είσαι πίσω σε κάποιους τομείς, δουλεύεις ακόμη πιο σκληρά για να φτάσεις εκεί που θέλεις. 

Τα προηγούμενα χρόνια είχες «κοπεί» τελευταίος από τη δωδεκάδα, αλλά φέτος ο ρόλος σου αναμένεται να είναι αναβαθμισμένος… 
Δεν αλλάζει κάτι για μένα. Όπως ήμουν πριν, είμαι και τώρα. Δίνω το 110% σε κάθε προπόνηση και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.