Το αντίο της Καλτσίδου στην Εθνική Γυναικών: «Φώναξε ΕΛΛΑΣ με όλη σου την ψυχή»

Το αντίο της Καλτσίδου στην Εθνική Γυναικών: «Φώναξε ΕΛΛΑΣ με όλη σου την ψυχή»

Gazzetta team
Το αντίο της Καλτσίδου στην Εθνική Γυναικών: «Φώναξε ΕΛΛΑΣ με όλη σου την ψυχή»

bet365

Η Στέλλα Καλτσίδου θα πει αντίο στην Εθνική Γυναικών μετά τα ματς με Ισραήλ και Μ.Βρετανία και συγκινεί με την συγκινητική επιστολή που έγραψε για την ομάδα που υπηρετεί από το 2001.

Δείτε την επιστολή της Στέλλας Καλτσίδου, στην οποία ανακοινώνει το συγκινητικό της «αντίο» στην Εθνική Γυναικών, ξεκαθαρίζοντας πως θα είναι πάντα στη διάθεση της ομάδας. Μια σπουδαία παίκτρια που βρίσκεται στην ομάδα από το 2001.

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

«Έφτασε η ώρα που γι’ άλλη μια φορά θα φορέσουμε τα γαλανόλευκα και θα παλέψουμε στις 17 και 21/11/18 για την πρόκριση σ’ενα ακόμη Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Για εμένα προσωπικά οι ημερομηνίες αυτές αποτελούν σταθμό στη μπασκετική μου πορεία καθώς αποφάσισα να είναι (πρώτα ο Θεός) τα τελευταία μου παιχνίδια φορώντας τη γαλανόλευκη φανέλα.

Νιώθω τυχερή κι ευλογημένη που αξιώθηκα απο τα 15 μου μέχρι και σήμερα στα 35 μου - πέρασαν κι ολας 20 χρόνια!!! - να είμαι μέλος όλων των εθνικών ομάδων και να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο... να παίζω για την αγαπημένη μου ομάδα, την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

Τα μαθήματα και οι εμπειρίες που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια, μοναδικές κι αναντικατάστατες! Έγιναν κι εξακολουθούν να είναι οδηγοί στη ζωή μου! Οι συνεργασίες και οι ανθρώπινες σχέσεις που ανέπτυξα επίσης!!

Είναι μεγάλη τιμή να φοράς το εθνόσημο στο στήθος, ν’ακούς τον Εθνικό μας Ύμνο σε τόσες χώρες, να δακρύζεις απο συγκίνηση και υπερηφάνεια και να φωνάζεις με όλη σου την ψυχή "ΕΛΛΑΣ" !!!

Είχα την τύχη να είμαι μέλος αυτής της ΟΜΑΔΑΣ - ΠΑΡΕΑΣ στις σημαντικότερες επιτυχίες της ιστορίας της, αφήνοντας παρακαταθήκη πως ότι πέτυχε αυτή η ομάδα ήταν πρώτα απ´ολα αποτέλεσμα συνεργασίας αγαπημένων φίλων, που με ομαδικότητα και αυταπάρνηση αγωνιζόντουσαν για έναν κοινό σκοπό, καλύπτοντας τις πολλές αδυναμίες τους με την δύναμη της ελληνικής ψυχής!!!

Μετά το τέλος του παιχνιδιού της 21ης Νοεμβρίου τερματίζω την ενεργή μου δράση ως παίκτρια της εθνικής ομάδας, παραδίδοντας την δική μου σκυτάλη στις νεότερες, άξιες και ταλαντούχες αθλήτριές μας, ανοίγοντάς τους τον δρόμο για ν’αφήσουν κι αυτές το δικό τους στίγμα στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

Ευχαριστώ μέσα απ’την καρδιά μου, όλες και όλους που με τις δράσεις τους υπηρέτησαν την Εθνική Ομάδα και μου έδωσαν την ευκαιρία να καρπωθώ απ´αυτήν πολύ περισσότερα απο τα λίγα που ίσως προσέφερα τα 20 αυτά χρόνια που δρούσα κι εγω μαζί τους.

Το αγωνιστικό κεφάλαιο με την Εθνική Ομάδα για εμένα κλείνει εδώ, παραμένω όμως πάντα στη διάθεσή της και για άλλες δράσεις στο μέλλον!!

Στέλλα Καλτσίδου»

Ποια είναι η Στέλλα Καλτσίδου

H Στέλλα Καλτσίδου γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1983 στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε στον Γαλαξία Θεσσαλονίκης, συνέχισε στην Προποντίδα, μετακόμισε στον Ηρακλή και από εκεί στον Μέγα Αλέξανδρο, για να ακολουθήσουν ο ΑΝΟ Γλυφάδας και οι Εσπερίδες, πριν πάρει την απόφαση να αγωνιστεί στο εξωτερικό Για μια πενταετία (2009-2014) φόρεσε τα χρώματα της Μπουρζ, η σκυτάλη δόθηκε στην τούρκικη Καϊσερί, επέστρεψε στην Γαλλία για την Ταρμπ και στη συνέχεια την Βιλντέβ ντ’ Ασκ, πριν... επαναπατριστεί για τον Ολυμπιακό. Φέτος αγωνίζεται στην πολωνική Πολκοβίτσε.

Έχει αναδειχθεί 4 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας (2006, 2008, 2017, 2018), 7 φορές κυπελλούχος Ελλάδας (2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2017, 2018), έχει κατακτήσει το 3 φορές το πρωτάθλημα (2011, 2012, 2013) και 1 φορά το κύπελλο Γαλλίας (2010),

Η Καλτσίδου έχει αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες και από το 2001 αγωνίζεται στην Εθνική Γυναικών. Η πρώτη της συμμετοχή με την Εθνική Κορασίδων ήταν τον Αύγουστο του 1998, ενώ το ντεμπούτο της με την Εθνική Γυναικών έγινε το 2001 στους Μεσογειακούς Αγώνες. Ήταν παρούσα στο Ευρωμπάσκετ 2007, στο Ευρωμπάσκετ 2009, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 5η θέση, στο Ευρωμπάσκετ 2011, στο Ευρωμπάσκετ 2015, στο Ευρωμπάσκετ 2017 με την Ελλάδα να μπαίνει στην τετράδα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 και του 2018.

Με την Εθνική Γυναικών έχει συνολικά 147 συμμετοχές και 1.584 πόντους (10,78μ.ο.). Το ρεκόρ της με την Εθνική Ομάδα είναι οι 26 πόντοι που σημείωσε σε φιλικό αγώνα με την Σλοβακία στις 14/5/2009.

 

Τελευταία Νέα