ΕΟΚ: Η αναβολή των εκλογών φέρνει νέα διοίκηση Πρωτοδικείου με φόντο την ηλεκτρονική ψηφοφορία

ΕΟΚ: Η αναβολή των εκλογών φέρνει νέα διοίκηση Πρωτοδικείου με φόντο την ηλεκτρονική ψηφοφορία

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα βήματα που θα δρομολογήσουν τη διεξαγωγή των εκλογών μετά από το απαγορευτικό Χαρδαλιά για την τέλεσή τους στο γήπεδο της Λεωφόρου. Τυπικού χαρακτήρα το αυριανό (26/5) Δ.Σ., όλα δείχνουν νέα διοίκηση Πρωτοδικείου την ερχόμενη Δευτέρα.

Η τελευταία εξέλιξη σε ό,τι έχει να κάνει με τις… πολύπαθες εκλογές της ΕΟΚ που είχε προκηρύξει για την Κυριακή 30 Μαΐου στη Λεωφόρο ήταν η επίσημη θέση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έκανε λόγο για «αυθαίρετη και εκτός υγειονομικού πλαισίου συνάθροιση που εγκυμονεί εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπεται».

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τετάρτης 26/5 στις 13:00 είναι προγραμματισμένο το νέο Δ.Σ. της ΕΟΚ, το οποίο θα συγκληθεί από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η τελική σύνθεση της προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο που θα οδηγούσε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε εκλογές.

Καθώς, λοιπόν το Πρωτοδικείο οριστικοποίησε τη σύνθεση της προσωρινής διοίκησης, η ΕΟΚ είναι υποχρεωμένη να συγκροτήσει σε σώμα το Δ.Σ. Θεωρητικά, τουλάχιστον… Γιατί στην πράξη, ο σκοπός της ήταν να συγκαλέσει εκλογές ως τις 30/5 και πλέον, έπειτα από τις σημερινές εξελίξεις δεν μπορεί να τις υλοποιήσει. Ουσιαστικά, αυτή η προσωρινή διοίκηση είναι θέμα ημερών να εκπέσει.

Η μοναδική περίπτωση να μην γίνει κάτι τέτοιο και να μην οδηγηθεί ξανά η ΕΟΚ σε διοίκηση Πρωτοδικείου είναι να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές ότι θα προχωρήσουν τη διαδικασία των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Κάτι, άλλωστε στο οποίο αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας με νόημα πως «η ΕΟΚ οφείλει να ακολουθήσει τον δρόμο της νομιμότητας». Κάτι τέτοιο βέβαια λογίζεται ως πολύ δύσκολο να συμβεί, καθώς η πλευρά του Γιώργου Βασιλακόπουλου έχει αποδείξει πως δεν συμφωνεί με αυτή την προοπτική.

Αύριο (26/5), λοιπόν η απερχόμενη διοίκηση θα δείξει τις προθέσεις της και θα αντιδράσει επίσημα στην παρέμβαση Χαρδαλιά που ουσιαστικά ανέβαλε τη διεξαγωγή των εκλογών. Επίσης, θα τεθεί θέμα αν θα προχωρήσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές σε διάστημα 20-25 ημερών.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να προκύψει νέα διοίκηση Πρωτοδικείου τη Δευτέρα 31/5. Το «κλειδί» στην υπόθεση είναι αν ο Πρωτοδίκης συμπεριλάβει στη σύνθεσή της μέλη της απερχόμενης διοίκησης που είχαν την πλειοψηφία. Σε αντίθετη περίπτωση, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Πρώτα το Μπάσκετ» και «Δώσε Πάσα», Παναγιώτης Φασούλας και Βαγγέλης Λιόλιος (αν συμφωνήσουν) μπορούν να πάρουν απόφαση για διεξαγωγή εκλογών με ηλεκτρονική διαδικασία. Κάτι που μπορεί να επισπευστεί αν και εφόσον δείξει βούληση η Πολιτεία και περάσει η σχετική τροπολογία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία της ΕΟΚ αναμένεται να μεταβεί στον Νίκο Χαρδαλιά έπειτα από το σημερινό… απαγορευτικό που πρόταξε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Η πλευρά του Γιώργου Βασιλακόπουλου ισχυρίζεται ότι μετά από τις 28 του μήνα ανοίγουν τα θέατρα με δικαίωμα κάλυψης του 70% της συνολικής χωρητικότητας και πως αυτός ήταν ο λόγο που δεν χρειάστηκε να ζητήσουν ειδική άδεια για τη διεξαγωγή των εκλογών στη Λεωφόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αυγενάκης καταγγέλλει την ΕΟΚ για παραπλάνηση της δικαιοσύνης

Επίθεση ΕΟΚ σε Αυγενάκη: «Επικίνδυνος και για την δημοκρατία»

ΕΟΚ: Το Πρωτοδικείο δεν άλλαξε τη σύνθεση της προσωρινής διοίκησης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα