Παράταξη Φασούλα: «Οι εκλογές δεν πρέπει να φιλοξενηθούν σε εγκαταστάσεις μεγάλων ομάδων»

Gazzetta team
Παράταξη Φασούλα: «Οι εκλογές δεν πρέπει να φιλοξενηθούν σε εγκαταστάσεις μεγάλων ομάδων»

bet365

Οι Φάνης Χριστοδούλου, Ευθύμης Ρεντζιάς, Μπάμπης Μαρκάκης, Μέμος Ιωάννου και Παναγιώτης Φασούλας (μέλη της παράταξης Φασούλα και προσωρινής διοίκησης της Ε.Ο.Κ.) έθεσαν ορισμένα ζητήματα για τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΟΚ.

Το σημερινό ΔΣ (13.00) της ΕΟΚ έχει ως θέμα την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες της ΕΟΚ, της εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στην ΕΟΕ και την οριστικοποίηση της εκλογικής διαδικασίας στο γήπεδο της Λεωφόρου. Τα μέλη της παράταξης του Παναγιώτη Φασούλα έθεσαν ορισμένα ερωτήματα για την σημερινή συνεδρίαση

Aναλυτικά τα όσα αναφέρουν τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της Ε.Ο.Κ και της παράταξης Φασούλα ενόψει της σημερινής συνεδρίασης

Αξιότιμοι κύριοι,

Εν ’όψει της σημερινής συνεδρίασης του προσωρινού Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ., θέτουμε τα εξής ζητήματα:

Πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τα ερασιτεχνικά σωματεία θα εκπροσωπηθούν στην Γ.Σ. από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους, χωρίς να παραχωρούν τις «γνωστές εξουσιοδοτήσεις» σε τρίτα πρόσωπα. Η ορθή αυτή νομοθετική ρύθμιση, μπορεί να οδηγήσει σε ανισότητες μεταξύ των σωματείων της περιφέρειας και ιδίως των νησιών και των σωματείων του κέντρου.

Αυτοί που κόπτονται για δια ζώσης εκλογές με το πρόσχημα τάχα της διαφύλαξης της συμμετοχικότητας δεν φαίνονται διατεθειμένοι να την διασφαλίσουν, μάλλον γιατί δεν την επιθυμούν πραγματικά. Σε μια δημοκρατική Γενική Συνέλευση χρειάζεται να δοθεί η δυνατότητα παρουσίας όλων των μελών της όπου και όπως και αν διεξαχθεί. Για να βρεθεί ο εκπρόσωπος ενός ερασιτεχνικού σωματείου της περιφέρειας και νησιών, την Κυριακή νωρίς το πρωί στην Αθήνα, θα χρειαστεί πέραν των εξόδων μετακίνησής του να εξασφαλίσει και τη διαμονή του στην Αθήνα. Τα έξοδα αυτά δεν μπορεί σήμερα να τα καλύψει τόσο ο μέσος Έλληνας πόσο μάλλον ένα μέσο σωματείο μπάσκετ το οποίο έχει αναστείλει την δραστηριότητά του σχεδόν ένα χρόνο τώρα. Η Ε.Ο.Κ. είναι μια αθλητική ομοσπονδία ερασιτεχνικών σωματείων και οφείλει ίση μεταχείριση προς όλα τα μέλη της, κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται από την πλειοψηφία του διορισμένου προσωρινού Δ.Σ. που δεν είναι κάτι άλλο από την συνέχεια της επι δεκαετίες απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ.

Υπό αυτό το πρίσμα εμείς από 14/4/2021 με δημόσια τοποθέτηση μας είχαμε ζητήσει να ληφθεί πρόνοια για εναλλακτικό τρόπο διεξαγωγής εκλογών και κυρίως με την δυνατότητα που δίνει ο νόμος για διεξαγωγή αρχαιρεσιών στις κατά τόπους Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των σωματείων στην διαδικασία και επιτυγχάνεται αποκέντρωση στην λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Τώρα αναφορικά με την διεξαγωγή των εκλογών την 30/5/2021 στην Αθήνα, ως πρόταση που καταθέτετε στο 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, για να διαπιστώσουμε τουλάχιστον ότι η πρότασή σας δεν είναι προσχηματική, ζητάμε προ της συνεδρίασης να μας προσκομίσετε :

Α) Την άδεια τέλεσης και επικυρωμένο το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Σ. από την αρμόδια Αρχή της Πολιτείας.

Β) Σχέδιο κάλυψης εξόδων οδοιπορικών και διαμονής των εκπροσώπων των σωματείων.

Γ) Αναλυτικό σχέδιο διεξαγωγής της διαδικασίας Γ.Σ. και αρχαιρεσιών.

Τέλος θεωρούμε ότι η Γενική Συνέλευση δεν πρέπει να φιλοξενηθεί σε αθλητικές εγκαταστάσεις μεγάλων και προβεβλημένων αθλητικών σωματείων, τόσο για λόγους ουσίας όσο και για λόγους συμβολισμών. Εφόσον εμμένετε δογματικά στη διεξαγωγή της στη Αττική, θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλοί χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την Γενική Συνέλευση.

Τα μέλη Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης της Ε.Ο.Κ.

Φάνης Χριστοδούλου

Ευθύμης Ρεντζιάς

Μπάμπης Μαρκάκης

Μέμος Ιωάννου

Παναγιώτης Φασούλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΚ: Συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. για εκλογές στη Λεωφόρο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα