ΕΟΚ: Πάει σε εκλογές μέχρι τις 31 Μαϊου, αν βγάλει προσωρινή διοίκηση!

Αντώνης Καλκαβούρας
ΕΟΚ: Πάει σε εκλογές μέχρι τις 31 Μαϊου, αν βγάλει προσωρινή διοίκηση!

bet365

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, οι εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες που είναι μετέωρες ή θα λειτουργήσουν για ένα διάστημα με διοίκηση Πρωτοδικείου, θα διεξαχθούν μέχρι τις 31 Μάϊου, μετά από τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση στην Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκης.

Οριστικό τέλος φαίνεται πως θα δοθεί στην περιπέτεια των αθλημάτων που κινδυνεύουν να μείνουν ακυβέρνητα, μετά την τροπολογία που θα καταθέσει προς ψήφιση στην Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού. Η πανδημία και η αδυναμία τέλεσης των τακτικών γενικών συνελεύσεων, έφεραν αναβολές στις αρχαιρεσίες αρκετών ομοσπονδιών όπως αυτή του καράτε και άλλων αθλημάτων, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην ομαλή λειτουργία τους αλλά και την ολυμπιακή προετοιμασία.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά και στο μπάσκετ, από την στιγμή που το Πρωτοδικείο θα ορίσει προσωρινή διοίκηση (κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων 48 ωρών), γεγονός που τελικά φαίνεται ότι θα επιταχύνει την εκλογική διαδικασία, που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ολοκληρωνόταν πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με την σχετική τροπολογία, όμως, που αφορά σε όλες τις ομοσπονδίες που παραμένουν μετέωρες, ή θα πορευτούν για ένα διάστημα με προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου (όπως και η ΕΟΚ), λύνεται - έστω και καθυστερημένα - το πρόβλημα. Κατά συνέπεια καμία ομοσπονδία δεν θα είναι ακέφαλη μετά τις 31 Μάϊου, που είναι και η τελευταία προθεσμία για την διεξαγωγή των εκλογών.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού:

Διατάξεις αρμοδιότητας και του Υφυπουργείου Αθλητισμού περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα», που συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής:

• Παρατείνεται έως 30/06/2021 η θητεία των ΔΣ και των λοιπών καταστατικών οργάνων πάσης μορφής σωματείων και συλλόγων (πολιτιστικών, φιλανθρωπικών, αθλητικών κλπ), εφόσον έχει λήξει ή λήγει ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

• Σε Αθλητική Ομοσπονδία, που πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης, έχει διοριστεί προσωρινό ΔΣ δυνάμει δικαστικής απόφασης, διεξάγονται υποχρεωτικά αρχαιρεσίες έως τις 31/05/2021 (αφορά στις ομοσπονδίες Πυγμαχίας, Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κλπ).

• Αθλητική ομοσπονδία που έλαβε ειδική αθλητική αναγνώριση εντός του έτους 2020 (όπως π.χ. εκείνη της Σωματικής Διάπλασης) διεξάγει υποχρεωτικά αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων έως τις 31/05/2021.

• Παρατείνεται έως τις 31/05/2021 η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. • Αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις αθλητών που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έως το τέλος του έτους διεξαγωγής των διοργανώσεων (περίπτωση Γκολομέεφ κλπ).

• Καταβάλλονται 4 εκατ. € ως εφάπαξ παροχή στα ερασιτεχνικά σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό Μητρών Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για τη β’ φάση οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων και αφορά σε 1.403 σωματεία, που ολοκλήρωσαν την προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων από τις 11/12/2020 έως και 31/12/2020. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν καταβληθεί 9.672.000 € σε 3.408 σωματεία, τα οποία είχαν ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους έως και 10/12/2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

EOK: Προσωρινή διοίκηση και εκλογές από... Σεπτέμβρη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα