Εκλογές ΕΟΚ: Ο Τσαγκρώνης έσωσε τα προσχήματα κι έστειλε τη λίστα στη Γ.Γ.Α.

Εκλογές ΕΟΚ: Ο Τσαγκρώνης έσωσε τα προσχήματα κι έστειλε τη λίστα στη Γ.Γ.Α.

bet365

Η ΕΟΚ, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της, Τάκη Τσαγκρώνη έστειλε στη ΓΓΑ τη λίστα με τις 516 ομάδες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών μολονότι, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Βασιλακόπουλος φερόταν αντίθετος σε αυτή η κίνηση.

Το gazzetta.gr αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο 6/3 την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να μην επικυρώσει τον πίνακα σωματείων που απέστειλε η ΕΟΚ με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στις επικείμενες εκλογές της 28ης Μάρτη, θέτοντας εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή τους.

Η Ομοσπονδία απέστειλε στη ΓΓΑ έναν διευρυμένο κατάλογο που περιλάμβανε περισσότερα από 900 σωματεία, μολονότι μόνο τα 516 εξ αυτών πληρούν τα τρία απαραίτητα κριτήρια: μητρώο, αθλητική αναγνώριση και να είναι ενεργά. Η Γενική Γραμματεία, λοιπόν έκρινε την λίστα ως μην αποδεκτή και ζήτησε από την ΕΟΚ να αποστείλει τον σωστό πίνακα των σωματείων. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία κατηγόρησε τη Γενική Γραμματεία ότι επιχειρεί αλλοίωση της αντικειμενικής πραγματικότητας και δημιουργία εντυπώσεων.

Σήμερα (8/3) η ΕΟΚ, με πρωτοβουλία του Τάκη Τσαγκρώνη, έστειλε τη λίστα με τα 516 σωματεία και πλέον το ζητούμενο έχει να κάνει με το αν το συνοδευτικό έγγραφο εναρμονίζεται. Αν, δηλαδή η λίστα είναι επαρκής και έχει υποβληθεί σωστά. Ο νόμος επιτρέπει την επικύρωση του πίνακα των σωματείων με δικαίωμα ψήφου και συμμετοχές στις αρχαιρεσίες μέχρι και 15 μέρες πριν από τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 28/3.

Ο Τάκης Τσαγκρώνης πήρε πρωτοβουλία την ύστατη ώρα κι απέστειλε τον κατάλογο των 516 σωματείων που πληρούν τα κριτήρια διότι σε διαφορετική περίπτωση, η τωρινή διοίκηση της ΕΟΚ θα εξέπιπτε την 1η Απριλίου και θα οριζόταν διοίκηση πρωτοδικείου, εξέλιξη που θα ήταν… εγκληματική για την περαιτέρω λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Σε αυτό το έσχατο σενάριο, η διοίκηση πρωτοδικείου μπορεί να διενεργήσει μόνο εκλογές και όχι να «τρέξει» την Ομοσπονδία. Έτσι θα πήγαινε πίσω η εύρυθμη προετοιμασία της Εθνικής ενόψει της συμμετοχής της στο Προολυμπιακό τουρνουά, η επαναφορά των προπονήσεων στις μικρές Εθνικές, το αναπτυξιακό πρόγραμμα κλπ..

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αρχικά δεν ήταν σύμφωνος με το να αποσταλεί η συγκεκριμένη λίστα, αλλά στο τέλος ψέλλισε «κάντε ό,τι θέλετε»...

 

Τελευταία Νέα