TOP10: Με Μπουρούση, Παππά και Μάντζαρη η 10άδα Ελλήνων που παραμένουν ελεύθεροι!

Αντωνία Σπανού
TOP10: Με Μπουρούση, Παππά και Μάντζαρη η 10άδα Ελλήνων που παραμένουν ελεύθεροι!

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει τους 10 Έλληνες παίκτες που παραμένουν ελεύθεροι στην αγορά και ψάχνουν τον επόμενο προορισμό τους.

Το μπάσκετ σε Ευρώπη και Ελλάδα βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στον... πάγο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και πλέον σταδιακά οι ομάδες ξεκινούν την προετοιμασία τους για την νέα σεζόν. Αρκετές από αυτές βάζουν τις τελευταίες... πινελιές στα ρόστερ τους, με τις ευκαιρίες πάντως να είναι πολλές εκεί έξω.

Αρκετοί Έλληνες παίκτες, από το υψηλότερο επίπεδο, παραμένουν χωρίς ομάδα και αποτελούν πολύτιμες λύσεις για τους ενδιαφερόμενους. Αρκετοί από τους παρακάτω είναι ήδη σε συζητήσεις με ομάδες και σύντομα θα βρουν τον «σταθμό» τους, αλλά για την ώρα κυκλοφορούν.... ελεύθεροι και ωραίοι.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους 10 Έλληνες που κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά.

Νίκος Δίπλαρος

Νίκος Δίπλαρος

Δημήτρης Σταμάτης

Δημήτρης Σταμάτης

Γιώργος Τσαλμπούρης

Γιώργος Τσαλμπούρης

Ζήσης Σαρικόπουλος

Ζήσης Σαρικόπουλος

Κώστας Βασιλειάδης

Κώστας Βασιλειάδης

Στράτος Περπέρογλου

Στράτος Περπέρογλου

Ίαν Βουγιούκας

Ίαν Βουγιούκας

Βαγγέλης Μάντζαρης

Βαγγέλης Μάντζαρης

Νίκος Παππάς

Νίκος Παππάς

Γιάννης Μπουρούσης

Γιάννης Μπουρούσης
Ο Νίκος Δίπλαρος πέρασε μέρος από την περασμένη σεζόν στο Μαυροβούνιο και την Λόβτσεν και στην Batumi-RSU στην Γεωργία στο δεύτερο μισό και πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο νεαρός γκαρντ έχει λάμψει με τις μικρές ηλικίες και πλέον στα 23 του θα ήθελε να βρει μια ομάδα και να δείξει τι είναι ικανός να κάνει. Στην Λόβτσεν, είχε 6,4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο στην Αδριατική Λίγκα, ενώ στο Πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου είχε 9,5 πόντους, 3,8 ασίστ και 2 ριμπάουντ.
Ο Δημήτρης Σταμάτης μετά από δύο σεζόν στον Ήφαιστο Λήμνου, έμεινε ελεύθερος και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ακόμα ένας παίκτης που μας συστήθηκε από τις μικρές Εθνικές ομάδες και πλέον προσπαθεί να βρει το μονοπάτι της καριέρας του. Ο Σταμάτης πέρυσι στον Ήφαιστο είχε είχε 4,6 πόντους ανά ματς σε 17 παιχνίδια, έχοντας 13/20 δίποντα, 12/36 τρίποντα και 17/18 βολές σε 14:08''.
Ο Γιώργος Τσαλμπούρης άνηκε στην ΑΕΚ, πριν μετακομίσει και αγωνιστεί με την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου την περσινή σεζόν. Πλέον, είναι ελεύθερος και συζητά για το μέλλον του και την συνέχεια της καριέρας του. Πέρυσι είχε 6.45 πόντους, 2 ριμπάουντ ανά αγώνα, σε 11 συμμετοχές.

Και ο Ζήσης Σαρικόπουλος είναι σε αυτή την λίστα και προετοιμάζεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στον ΠΑΟΚ και πλέον είναι ελεύθερος να κάνει το επόμενο βήμα, ενώ την περσινή σεζόν είχε κατά μέσο όρο 5,8 πόντους και 5,3 ριμπάουντ σε 16:31” λεπτά συμμετοχής.

Ο έμπειρος άσος έμεινε ελεύθερος από τον Ομπραδόριο και αναζητά και αυτός τον επόμενο σταθμό της καριέρα του. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Κώστας Βασιλειάδης, τα πέρασε στην αγαπημένη του Ισπανία και είχε 8.3 πόντους και 1 ριμπάουντ μέσο όρο σε 15 λεπτά συμμετοχής. Πλέον, κοιτά τις επιλογές του και κυκλοφορεί... ελεύθερος, ένας από τους καλύτερους σουτέρ του ελληνικού μπάσκετ.
Ο Στράτος Περπέρογλου έμεινε ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα και είναι μια εξαιρετική λύση, με πολλές ομάδες να θέλουν να το εντάξουν στο ρόστερ τους. Ο Έλληνας φόργουορντ, που αγωνίζεται στο εξωτερικό από το 2014, φυσικά έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό και φέτος στην Euroleague είχε σε 13 ματς, 7,8 πόντους με 40% στα δίποντα, 35,7% στα τρίποντα, 2,6 ριμπάουντ, 0,5 ασίστ, 0,5 κλεψίματα σε 16:30''. Πλέον, στα 36 του έχει εμπειρία η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλές συνθήκες.
Ακόμα ένας εξαιρετικός παίκτης, με πλούσια εμπειρία, έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και αναζητά την επόμενη ομάδα του. Ο Ίαν Βουγιούκας, ο πρώην αρχηγός των «πρασίνων» προφανώς είναι μια εξαιρετική λύση, με πολλές παραστάσεις και θα μπορούσε να δώσει σπουδαίες λύσεις σε όποια ομάδα τελικά βρεθεί. Ο 35χρονος σέντερ βρέθηκε πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό (2010-12 και 2017-2020) όπου πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα (2011, 2018, 2019), δύο Κύπελλα (2012, 2019) όπως επίσης και το τρόπαιο της EuroLeague το 2011.
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι ακόμα ένας κορυφαίος παίκτης που έμεινε ελεύθερος και κοιτάει τις επιλογές του για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Ο Έλληνας γκαρντ, μετά από ένα μικρό πέρασμα από την Ρωσία, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Προμηθέα Πάτρας, σε Ελλάδα και Eurocup. Το καλοκαίρι έκανε ατομικές προπονήσεις, ώστε να παραμείνει στην καλύτερη κατάσταση και πλέον αναζητά τον επόμενο προορισμό του.
Ο Νίκος Παππάς, μετά από 7 χρόνια στον Παναθηναϊκό, ψάχνει την επόμενη ομάδα του. Ο Έλληνας γκαρντ, που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και από τραυματισμούς, δεν υπολογίζονταν από τον Γιώργο Βόβορα και είναι ελεύθερος στην αγορά. Μπορεί ο Παππάς να μην βιάζεται να βρει την επόμενη ομάδα του, είναι όμως κάτι από παραπάνω από σίγουρο ότι πολλές ομάδες θα ήθελαν έναν παίκτη με το ταλέντο και τις εμπειρίες στο ρόστερ τους.
Ο Γιάννης Μπουρούσης έμεινε και αυτός ελεύθερος από την Γκραν Κανάρια και είναι πανέτοιμος για μια ακόμα πρόκληση. Την περσινή σεζόν απέδειξε ότι στέκεται εξαιρετικά στο υψηλότερο και πλέον αναζητά τον επόμενο προορισμό του. Στις επιλογές του είναι φυσικά η Κίνα, στην οποία έχουν εξαιρετική άποψη για εκείνον αφού αγωνίστηκε με τεράστια επιτυχία και μένει να δούμε αν οι συζητήσεις που έχει θα καταλήξουν σε συμφωνία. Για την ώρα προπονείται με τον Παναθηναϊκό, ώστε να παραμείνει σε καλή κατάσταση.