H διάψευση της ΕΟΚ και η απάντηση του gazzetta.gr

Gazzetta team
H διάψευση της ΕΟΚ και η απάντηση του gazzetta.gr

bet365

Η ΕΟΚ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία απάντησε στο ρεπορτάζ του gazzetta.gr

Το gazzetta.gr ανέφερε ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές και ότι πήρε την απόφαση να αποσυρθεί οριστικά από τα κοινά της ΕΟΚ ενόψει των αρχαιρεσιών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει την αποστροφή του προς τη συνεχιζόμενη, χυδαία και εμφανώς κατευθυνόμενη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και παρέμβασης στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Το σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Gazzetta.gr χωρίς ίχνος δεοντολογίας και σεβασμού, εμπλέκει τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, σε φανταστικούς, ανύπαρκτους και με σαφή στόχευση διαλόγους, για να εξυπηρετήσει ιδιοτελή συμφέροντα επίδοξων διαδόχων. Όπως επίσης και αυτών που έχουν καθοδηγήσει και υποκινήσει τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και προσπάθειες ανατροπής κάθε δημοκρατικής διαδικασίας στις εκλογές των Ομοσπονδιών.

Πέραν των ενεργειών που θα ακολουθηθούν για να αποκατασταθεί η συκοφαντία και της ενημέρωσης των αρμόδιων δημοσιογραφικών οργάνων για τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται στον κλάδο, πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση το εξής:

Η διοίκηση της ΕΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει παρούσα στον χώρο του αθλήματος το οποίο καθιέρωσε στο ανώτατο επίπεδο στη χώρα και έφερε την παγκόσμια αναγνώριση και θα συνεχίσει να δρομολογεί τις εξελίξεις για ανάλογη συνέχεια, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.»

Η απάντηση του gazzetta.gr

Το Gazzetta.gr, ως το κορυφαίο αθλητικό μέσο της χώρας, οφείλει πρώτα απ όλα να επιδεικνύει σεβασμό στους αναγνώστες του και στις αρχές του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ. Άρα μεταφέρει ό,τι οι συντάκτες του μαθαίνουν και διασταυρώνουν, χωρίς φωνές και υστερίες και πάντα αμερόληπτα. Ως εκ τούτου, δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της απάντησης της ΕΟΚ.

Το αν το ρεπορτάζ του Gazzetta.gr είναι σωστό ή όχι, θα αποδειχθεί σύντομα. Άλλωστε ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν μπορεί, βάσει νόμου, να μην προκηρύξει εκλογές. Το αν έψαξε, ψάχνει ή θα ψάχνει την αρεστή σε αυτόν διάδοχη κατάσταση όσοι τον γνωρίζουν τις δεκαετίες που είναι στον χώρο, το ξέρουν πολύ καλά.

Σε κάθε περίπτωση το σωστό ή το λάθος του ρεπορτάζ (για το οποίο νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς) θα αποδειχθεί στην πράξη. Άλλωστε στην ανακοίνωση-απάντηση της Ομοσπονδίας, διάψευση, επί της ουσίας, δεν υπάρχει. Παρά μόνο απαγόρευση ενασχόλησης με τον πρόεδρο της. Για εμάς όμως δεν τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης, αλλά έγκυρης ενημέρωσης και μόνο.

Όσο για τα μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας καλό θα ήταν να αποφεύγονται, ειδικά από όσους έχουν θέματα με αυτή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα