Οι θρυλικοί Αμπελόκηποι γύρισαν στο ανοιχτό που άρχισαν όλα (gTV)

Οι θρυλικοί Αμπελόκηποι γύρισαν στο ανοιχτό που άρχισαν όλα (gTV)

bet365

Το ανοιχτό γήπεδο πίσω από το President φιλοξένησε ένα απίθανο reunion, εκεί όπου ο Γιώργος Καλαφατάκης, ο Τζανής Σταυρακόπουλος, ο Γιώργος Φλώρος, ο Παναγιώτης Μαραγκόπουλος και ο Αντώνης Κυρίτσης μίλησαν στην κάμερα του gazzetta.gr για το express των Αμπελοκήπων!

Η ομάδα μπάσκετ των Αμπελοκήπων έμοιαζε να είναι η επιτομή των ουσιαστικών πραγμάτων της ζωής κι εκείνες οι στιγμές στο ανοιχτό γήπεδο πίσω από το ξενοδοχείο President, κλισαρισμένες σε σκέψεις και αναμνήσεις μαζί με τη γλυκιά ανατριχίλα που φέρνουν οι εικόνες που στήθηκαν σε ένα από τα πιο ιστορικά playgrounds της Αθήνας θα τους ακολουθούν εις το διηνεκές. Τα πιτσιρίκια με προπονητή τον Γιώργο Καλαφατάκη έγιναν οι ίδιοι αρχιτέκτονες των ονείρων τους σε μια εποχή που οι φίλαθλοι άρχισαν να πιστεύουν ξανά στους ήρωες της διπλανής πόρτας. Στον Φλώρο, τον Τζανή, τον Παναγιωταράκο, τον Κυρίτση και τον Στεφανίδη, στα παιδιά της γειτονιάς που μεγάλωσαν πέριξ της οδού Αργολίδος αλλάζοντας το πρώτο δέρμα σε αυτό το ανοιχτό πριν αρχίσουν να καταπίνουν τις κατηγορίες με συνεχόμενες ανόδους από το Β' τοπικό ως την Α1!

Οι Αμπελόκηποι ήταν το πρώτο πραγματικά μεγάλο μπλοκμάστερ της νέας εποχής. Μια ομάδα - φαινόμενο στις αρχές των 90s που χτίστηκε στην Παιδική Χαρά ανάμεσα στις πολυκατοικίες των Αμπελοκήπων με παιδιά 14-15 ετών που αρχικώς έπαιζαν… μονά στην κάτω μπασκέτα με την τσιμεντένια βάση. Παιδιά που έβλεπαν τον Γκάλη και τον Γιαννάκη κάθε Πέμπτη βράδυ στην γκαρσονιέρα του «Καλάφα» μετά από τους αγώνες της Β' ΕΣΚΑ κι έπειτα από πέντε χρόνια έφτασαν στο σημείο να κερδίζουν τον Άρη με 116-115 στο κατάμεστο Μετς όπου ο Τζανής Σταυρακόπουλος έκανε μια απίθανη ντρίμπλα γύρω από τη μέση του Ντίνου Αγγελίδη, τελειώνοντας τον αγώνα με 34 πόντους! Ήταν μια υπέροχη διαδρομή από τα ανοιχτά γήπεδα των πρωταθλημάτων της Αθήνας ως την Α1 δίχως να αλλοιωθεί επ' ουδενί η αλληλοεκτίμηση, η αγάπη, εμπιστοσύνη και ο χαρακτήρας…

Πλέον κάθε φορά που χαλαρώνουν, οι αναμνήσεις εισβάλουν στο μυαλό τους. Δεν χρειάζεται να συγκεντρωθούν για να θυμηθούν. Οι στιγμές από την Παιδική Χαρά είναι τόσο έντονες που στήνουν παράσταση και τους φέρνουν έναν ζεστό παλμό, βγάζοντας όση παιδικότητα έχει απομείνει μέσα τους. Το διαπιστώσαμε ακούγοντας τον Γιώργο Καλαφατάκη, τον Τζανή Σταυρακόπουλο, τον Γιώργο Φλώρο, τον Παναγιώτη Μαραγκόπουλο και τον Αντώνη Κυρίτση να μιλούν για τους θρυλικούς Αμπελόκηπους στο reunion που έστησε το gazzetta.gr στην Παιδική Χαρά παρόντος και του βοηθού προπονητή εκείνης της ομάδας, Κυριάκου Καραμπατζάκη. Μια ομάδα που προέκυψε από το όραμα του Νίκου Δημητρούλια, μια καταπληκτική παρέα που συζητιέται ακόμα έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες, που όσο γρήγορα ανέβηκε τις κατηγορίες, το ίδιο γρήγορα τις κατέβηκε ωστόσο εξακολουθεί να μνημονεύεται με νοσταλγία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: Γιάννης Σταυρουλάκης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ VIDEO: Παύλος Σφενδυλάκης

 

Τελευταία Νέα