Θρίλερ στα Βοτσαλάκια: Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, μέλος της «χρυσής ομάδας» του Πανελληνίου ο νεκρός

Gazzetta team
Θρίλερ στα Βοτσαλάκια: Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, μέλος της «χρυσής ομάδας» του Πανελληνίου ο νεκρός

bet365

Ο άτυχος 87χρονος βρέθηκε από Λιμενικούς νεκρός στην παραλία την Τετάρτη (08/07). Με έξοδα της ΕΟΚ η κηδεία.

Στον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα και μέλος της «χρυσής ομάδας» του Πανελληνίου, Παναγιώτη Μανιά (στη φωτογραφία δεύτερος από δεξιά), ανήκει η σορός που βρέθηκε την Τετάρτη (08/07) στην θαλάσσια περιοχή Βοτσαλάκια, στον Πειραιά.

Το πτώμα του ηλικιωμένου άνδρα, το οποίο είχε μια σακούλα στο κεφάλι, εντοπίστηκε από μια γυναίκα, η οποία ειδοποίησε τις αρχές και φέρεται να είχε πει ότι ήταν χτυπημένο και ριγμένο μπρούμυτα. Σύμφωνα με την νεκροψία - νεκροτομή, ο θάνατος προήλθε από πνιγμό.

Μπασκετμπολίστας με διακρίσεις

Ο Παναγιώτης Μανιάς, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την κόρη του, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα τη δεκαετία του 1950.

Ο 87χρονος παλαίμαχος μπασκετμπολίστας ήταν επίσης μέλος της Εθνικής Ανδρών, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 24 φορές, σημειώνοντας 183 πόντους.

Συμμετείχε στο EuroBasket 1951, στους Μεσογειακούς Αγώνες σε δύο περιπτώσεις (1951 και 1955), όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952. Στη διάρκεια της αθλητικής του πορείας, υπήρξε ακόμη αθλητής του στίβου, σε ύψος και μήκος.

Με έξοδα της ΕΟΚ η κηδεία

Μετά τα άσχημα νέα και κατόπιν εντολής του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, η ομοσπονδία ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα της κηδείας του.

Πηγή: protothema.gr

 

Τελευταία Νέα