Βασιλακόπουλος: «Θέλουν να επιβάλουν τους εαυτούς τους, αλλά πρέπει να εξοντώσουν τον Βασιλακόπουλο»

Gazzetta team
Βασιλακόπουλος: «Θέλουν να επιβάλουν τους εαυτούς τους, αλλά πρέπει να εξοντώσουν τον Βασιλακόπουλο»

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν με το αυτοδιοίκητο, στην ΕΕΑ, αλλά και στον νόμο για τις ομοσπονδίες και το όριο ηλικίας..

Παναθηναϊκός - Ζενίτ με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

O Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στον ArenaFM 89.4 και σχολίασε το αυτοδιοίκητο, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το όριο ηλικίας.

Αναλυτικά:

Για το αυτοδιοίκητο, είπε: «Μετέτρεψαν το αυτοδιοίκητο σε ανεκδοτολογία. Είναι πολύ σκληρά για το αστικό κίνημα αυτά που συμβαίνουν. Γίνονται ολόκληρες εξορμήσεις κλιμακίων κυβερνητικών στην Γενεύη για να συζητήσουν με τους επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ευρώπης. Αυτά είναι φαινόμενα των τελευταίων ετών, είχαμε την εξόντωση του Κοντονή και τώρα έχουμε την εξόντωση των νέων εκπροσώπων. Υπάρχει ο ολυμπιακός καταστατικός χάρτης και υπάρχει στα καταστατικά όλων διεθνών ομοσπονδιών. Ως γνωστόν υπήρξα για εννιά χρόνια πρόεδρος στην FIBA και γνωρίζω πολύ καλά πως λειτουργεί αυτή η διαδικασία.

Αυτά εδώ είναι πράγματα πρωτοφανή και δεν ανεβάζουν το επίπεδο αλλά το κατεβάζουν πάρα πολύ. Αυτές είναι παρεμβάσεις ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες και απαγορεύονται από τον ολυμπιακό καταστατικό χάρτη που αναφέρεται και στην αυτονομία των εθνικών και τον διεθνών ομοσπονδιών. Αυτά τα πράγματα δεν τόλμησε ούτε η χούντα να τα κάνει, δεν καταλαβαίνω ποιες είναι οι σκοπιμότητες για όλες αυτές τις παρεμβάσεις».

Για το πώς μπορούν οι ομοσπονδίες και οι άνθρωποι του αθλητισμού να αντιδράσουν, αποκρίθηκε: «Μέσα από την παρουσία τους σε χώρους αθλητικούς να πιέσουν προς την κατεύθυνση των ίσων και των ορθών και να επιβάλουν τις καταστατικές αρχές του ολυμπιακού χάρτη, το οποίο εμείς σαν χώρα έχουμε υπογράψει κιόλας».

Για την ΕΕΑ, τόνισε: «Αυτή η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι ακατανόητη και το έχω καταγγείλει πριν από πολλά χρόνια. Τους διόρισε η κυβέρνηση, αυτοί δίκασαν με το ισχύον νομικό πλαίσιο και βγήκε ο κ. Υφυπουργός και λέει θα βγάλω νέο νόμο, αυτά δεν γίνονται».

Αναφορικά με το όριο ηλικίας που θέλουν να επιβάλουν και φωτογραφίζουν εκείνον, είπε: «Κάποιοι θέλουν να αναρριχηθούν και φαίνεται να έχουν ισχυρά ερείσματα στο κυβερνών κόμμα και θέλουν να επιβάλουν τους εαυτούς τους. Για να επιβάλουν βέβαια τους εαυτούς τους πρέπει να εξοντώσουν τον Βασιλακόπουλο, οπότε για αυτό γίνονται όλα αυτά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα