Ζαγκλής: «Να χτυπάνε περισσότερα παιδιά μια μπάλα μπάσκετ στα γήπεδα»

Gazzetta team
Ζαγκλής: «Να χτυπάνε περισσότερα παιδιά μια μπάλα μπάσκετ στα γήπεδα»

bet365

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και αναφέρθηκε στο θέμα της συζήτησής τους.

Ο Ζαγκλής έκανε και δώρο μια μπάλα μπάσκετ από το Παγκόμιο Κύπελλο της Κίνας και εξέφρασε την επιθυμία να δει περισσότερα παιδιά στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Στη συνάντηση ήταν και ο προπονητής Μιχάλης Κυρίτσης.

Οι δηλώσεις του Ζαγκλή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη συνάντηση:

- Κ. γενικέ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σας υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης;

«Ήταν πολύ σημαντική στιγμή για μένα και την Ομοσπονδία μας, αυτή η συνάντηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με συνεχάρη για την ανάληψη της θέσης και τον ενημέρωσα για τα σχέδια της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται πολύ κοντά στον αθλητισμό και είναι ένας άνθρωπος που εμφανώς αγαπάει και στηρίζει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης».

- Αναμφίβολα είναι τιμή όταν βλέπουμε Έλληνες να αναλαμβάνουν υψηλά αξιώματα. Με δεδομένο ότι είστε γενικός γραμματέας της FIBA, συζητήθηκε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πάρει κάποια μεγάλη διεθνή διοργάνωση;

«Όχι. Η συνάντηση ήταν μία ακρόαση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε έναν Έλληνα που έχει μια υψηλή θέση στο αθλητικό γίγνεσθαι. Τα θέματα των διοργανώσεων αφορούν την Ομοσπονδία».

-Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαρίσατε μια μπάλα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας. Μια διοργάνωση που είχε τεράστια επιτυχία. Κάτι ανάλογο περιμένετε και στα Προολυμπιακά Τουρνουά;

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γνώστης της Κίνας και έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον ομόλογό του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Υποδέχτηκε μάλιστα τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα. Γι’ αυτό του έφερα μια μπάλα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχουμε φέρει ποτέ εις πέρας. Μπαίνουμε τώρα σε μία Ολυμπιακή χρονιά, με 4 Προολυμπιακά τουρνουά, τα οποία έχουν τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μίνι Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Αν παρατηρήσετε τους ομίλους, δεν θα δείτε μόνο ομάδες από πέντε διαφορετικές ηπείρους, αλλά ομάδες υψηλού επιπέδου, που θα αγωνίζονται για μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

-Τέλος μια ευχή για το 2020, τι θα θέλατε να δείτε μέσα στη νέα χρονιά;

«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά με υγεία. Περιμένουμε να δούμε κάθε μέρα περισσότερα παιδιά να χτυπάνε μια μπάλα του μπάσκετ τόσο στα κλειστά γήπεδα, όσο και στα ανοιχτά, εκεί που βρίσκεται η ψυχή του μπάσκετ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα