To όριο ηλικίας των προέδρων προστίθεται στο νομοσχέδιο!

Αντώνης Καλκαβούρας
To όριο ηλικίας των προέδρων προστίθεται στο νομοσχέδιο!

bet365

Η διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου για τον αθλητικό νόμο ολοκληρώθηκε στην Βουλή και οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι μετά το όριο στις θητείες πλέον μπαίνει και όριο ηλικίας (τα 70 έτη) για την εκλογή των προέδρων και των εκτελεστικών μελών στις ομοσπονδίες.

Ο κύβος ερρίφθη πριν από περίπου 10 μέρες με την δημοσιοποίηση των διατάξεων του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, που ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έφερε σε διαβούλευση στην Βουλή. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τους "ισόβιους" προέδρους των ομοσπονδιών, καθώς προβλέπει πως το ίδιο πρόσωπο μπορεί να εκλεγεί μέχρι τρεις φορές πρόεδρος και επιπλέον δύο σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση του διοικητικού συμβουλίου.

Η συγκεκριμένη διάταξη «φωτογραφίζει» τους επί σειρά δεκαετιών ισχυρούς άνδρες του μπάσκετ και του «υγρού στίβου» στην Ελλάδα, κ.κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο και Δημήτρη Διαθεσόπουλο, που από τα μέσα της δεκαετίας του '80 «διαφεντεύουν» τα παρκέ και τις πισίνες αντίστοιχα.

Με συνέντευξή του στο gazzetta.gr, μάλιστα, ο 80ετής πρόεδρος της ΕΟΚ χαρακτήρισε αντισυνταγματική παράνομη και ανήθικη την συγκεκριμένη διάταξη και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μετέβη στην Γενεύη, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της FIBA, για να ζητήσει στήριξη από τον Έλληνα γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, Ανδρέα Ζαγκλή, με φόντο το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών.

Με την μόνη διαφορά ότι το αυτοδιοίκητο της εκάστοτε ομοσπονδίας πηγάζει μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων της και όχι από το γραφείο του κάθε προέδρου, που στην περίπτωση της ΕΟΚ λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, με βάσει το «αποφασίζω και διατάζω»!

Σύμφωνα, λοιπόν, με νεότερες πληροφορίες και με δεδομένο ότι πλέον το νομοσχέδιο μπαίνει στην φάση της συζήτησης στην Βουλή, στις κείμενες διατάξεις αναμένεται να προστεθεί και το όριο ηλικίας των 70 ετών (με βάση την ολυμπιακή χάρτα της ΔΟΕ), ως το ανώτατο για να μπορεί κάποιος να εκλεγεί στην προεδρία μίας ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου και με την προϋπόθεση ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, γίνεται αντιληπτό ότι στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου (2020), στα ονόματα των υποψηφίων προέδρων ή του υποψηφίου προέδρου, δεν θα βρίσκεται αυτό του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου πάντα...

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω μέτρο «πιάνει» συνολικά έντεκα προέδρους ομοσπονδιών, αλλά μέχρι στιγμής μόνο ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης έχει αντιδράσει...

 

Τελευταία Νέα