Ντικούδης στο gazzetta.gr: «Συμφωνώ με το πλαίσιο, θέλω πρώην διεθνή στην ηγεσία του μπάσκετ»

Ντικούδης στο gazzetta.gr: «Συμφωνώ με το πλαίσιο, θέλω πρώην διεθνή στην ηγεσία του μπάσκετ»

bet365

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή προς ψήφιση και αν περάσει, η θητεία του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ ολοκληρώνεται, ο Δήμος Ντικούδης εξέφρασε τις σκέψεις του στο gazzetta.gr.

Λαμία - Παναιτωλικός με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεσες αναλήψεις. |21+

Ο Λευτέρης Αυγενάκης και η Κυβέρνηση θα καταθέσει προς διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο καταργεί τους «αιώνιους» προέδρους από τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Εφόσον το εν λόγω νομοσχέδιο ψηφιστεί, αυτό σημαίνει πως η θητεία του Γιώργου Βασιλακόπουλου ως πρόεδρος στην ΕΟΚ θα ολοκληρωθεί το 2020, καθώς όπως αναφέρεται «Με την παρούσα, για την εφαρμογή του περιορισμού της ανωτέρω διάταξης λαμβάνονται υπόψη ΚΑΙ θητείες που ξεκίνησαν πριν από τη δημοσίευση του παρόντος».

Ο Βασιλακόπουλος μετρά ήδη τρεις θητείες ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και αν το νομοσχέδιο περάσει, τότε θα δώσει τη θέση του σε κάποιον άλλον.

Ο Δήμος Ντικούδης συμφωνεί με αυτό το πλαίσιο και ιδανικά θα ήθελε να δει έναν πρώην παίκτη της Εθνικής Ομάδας στην ηγεσία της ΕΟΚ, όπως ανέφερε στο gazzetta.gr, ο οποίος θα εμπνέει και θα είναι πλαισιωμένος από τεχνοκράτες.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Είμαι σύμφωνος με το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και δεν αναφέρομαι στα πρόσωπα, γιατί το ζητούμενο δεν είναι τα πρόσωπα. Το ζητούμενο είναι η εξέλιξη και οι συνθήκες ανάπτυξης ενός οργανισμού. Προς αυτήν την κατεύθυνση, θεωρώ ότι αυτό το νομικό πλαίσιο με την πρόβλεψη αλλαγής των ηγεσιών, έπειτα από συγκεκριμένες θητείες, θα συμβάλλει και στη δημιουργία συνθήκες απαίτησης. Προφανώς θα δημιουργήσει περισσότερους υποψηφίους αλλά και την ανάγκη κατάστρωσης συγκεκριμένου σχεδίου δράσης.

Κυρίως όμως, θα μεγαλώσει η ευθύνη. Προσωπικά θα ήθελα να δω έναν πρώην παίκτη της Εθνικής ομάδας στην ηγεσία, ο οποίος όμως θα έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και θα πλαισιώνεται από τεχνοκράτες. Θέλω να πω ότι, ένας πετυχημένος διευθύνων σύμβουλος σε μια εταιρία θα φανεί χρήσιμος σε άλλα επίπεδα. Αντιθέτως, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στην ηγεσία θα εμπνεύσει τους αθλητές, λόγω της προϋπηρεσίας του, θα αντιλαμβάνεται καλύτερα την ψυχολογία ενός αθλητή, με παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο που θα τον οδηγήσουν στην επιβολή σύγχρονων συνθηκών λειτουργίας».

 

Τελευταία Νέα