Τουρκ Τέλεκομ - ΑΕΚ 78-66: Ο Ουίλτζερ της πήρε τα πάντα! (vid)

Τουρκ Τέλεκομ - ΑΕΚ 78-66: Ο Ουίλτζερ της πήρε τα πάντα! (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (2-3) ηττήθηκε από την Τουρκ Τέλεκομ (2-3), έχασε τη διαφορά του πρώτου αγώνα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Στρασμπούρ στο Νόβγκοροντ, έφερε την ΑΕΚ εκτός του Final 8 του BCL. Ο Κάιλ Ουίλτζερ... εκτέλεσε την ΑΕΚ με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

Τα πάντα χάθηκαν. Η νίκη. Η διαφορά των 9 πόντων. Η πρόκριση! Η ΑΕΚ έμεινε εκτός από το Final 8 του BCL γνωρίζοντας την ήττα από την Τουρκ Τέλεκομ με διαφορά 12 πόντων.

Τα μαντάτα από το Νόβγκοροντ δεν ήταν αυτά που ήθελε να ακούσει η ΑΕΚ, αφού η Στρασμπούρ κατάφερε να κάνει αυτό που δεν είχε καμία άλλη ομάδα στον όμιλο, να νικήσει και να έχει πλέον το πάνω χέρι για την πρόκριση!

Η ΑΕΚ ήταν κακή. Έδειξε ότι μπορούσε να νικήσει σε ελάχιστες στιγμές του αγώνα. Για την ακρίβεια δεν έδειξε ούτε ότι μπορούσε να διατηρήσει τη διαφορά των 9 πόντων.

Το ματς

Το πάθημα των προηγούμενων αγώνων έγινε μάθημα στην ΑΕΚ. Ξεκίνησε δυνατά, προηγήθηκε με 12-8, με τον Ματσιούλις να ξεκινάει με 2/2 τρίποντα.

Ένα μίνι σερί 6-0 των Τούρκων τους έφερε μπροστά στο σκορ με 14-12, με την ΑΕΚ να απαντάει με το δικό της σερί 5-0 (16-14).

Σταδιακά, η Τουρκ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ΑΕΚ (4) και την αστοχία των «κιτρινόμαυρων» κατάφερε να πάρει διαφορά 9 πόντων (29-20).

Η ΑΕΚ βρήκε σκορ από τον Χρυσικόπουλο και τον Μωραίτη, ο οποίος έσπασε ένα αρνητικό σερί 8 χαμένων τριπόντων για την ΑΕΚ, με τη διαφορά να μαζεύεται στους 3 (39-36).

Ο Λάνγκφορντ, με 4 απανωτούς πόντους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έφερε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 40-39.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ... πνίγηκε. Ο Κάιλ Ουίλτζερ ήταν ασταμάτητος, με 24 πόντους και μεγάλη ζημιά στην άμυνα της «Βασίλισσας», με την Τουρκ να παίζει τη διαφορά στο επίπεδο των 10 πόντων στο μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου.

H AEK είδε τον Κιθ Λάνγκφορντ να είναι άστοχος και αρκετά εκνευρισμένος (δέχτηκε ξανά τεχνική ποινή), ο Ντάριλ Μέικον πήρε μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ αρκετές ήταν οι στιγμές που τα λάθη έμοιαζαν επιπόλαια.

Χαρακτηριστικό το αντιαθλητικό φάουλ του Μορέιρα με το σκορ στο 66-55, αλλά και οι κακές επιλογές στο τέλος, στην προσπάθεια της ΑΕΚ να σώσει έστω τη διαφορά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Τουρκ πήγε το παιχνίδι εκεί που είχε υπεροπλία, στους ψηλούς. Μοίρασε 17 ασίστ για 13 λάθη και πήρε 16 επιθετικά ριμπάουντ!

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κάιλ Ουίλτζερ με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ 3 ασίστ,1 κλέψιμο.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Σαμέρ Γκεγίκ με 9 πόντους, 12 ριμπάουντ και το καλάθι που έφερε ξανά τη διαφορά στους 10 πόντους.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Άστοχος ο Ζήσης, λίγα πράγματα και ο Κατσίβελης.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το καλάθι του Γκεγίκ που έφερε την Τουρκ στο +10 και στην επόμενη φάση ο Μόουζες αστόχησε σε τρίποντο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες πήρε τον διάδρομο και ένα ένα φοβερό τόμαχοκ κάρφωμα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Τουρκ τίποτα, η ΑΕΚ τα πάντα!

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 39-36, 56-46, 78-66

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα