AEK: Ο Μορέιρα του 72% στα δίποντα σηκώνει τη «Βασίλισσα» (vid)

AEK: Ο Μορέιρα του 72% στα δίποντα σηκώνει τη «Βασίλισσα» (vid)

AEK: Ο Μορέιρα του 72% στα δίποντα σηκώνει τη «Βασίλισσα» (vid)

bet365

Ο Γιανίκ Μορέιρα κρατάει τη ρακέτα της ΑΕΚ με την ευστοχία του και πλέον ο ρόλος του θα αναβαθμιστεί και άλλο, με τον τραυματισμό του Μάρκους Σλότερ.

Το βάρος θα πέσει πάνω του. Αν θα το σηκώσει; Ο Γιανίκ Μορέιρα έχει ήδη απαντήσει «ναι». Ο τραυματισμός του Μάρκους Σλότερ, σημαίνει πως ο χρόνος στη θέση των σέντερ θα μοιράζεται ανάμεσα στον Μορέιρα, τον Δημήτρη Μαυροειδή και τον Κώστα Γόντικα. Με τον πρώτο να έχει πλέον - και με τη βούλα - αυξημένο χρόνο και παραπάνω αρμοδιότητες.

Ήδη στο BCL, ο σέντερ από την Ανγκόλα είναι πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Και δείχνει εξαιρετικά αξιόπιστος, κυρίως στην επίθεση. Γιατί στην άμυνα μπορεί να κάνει μερικά εντυπωσιακά μπλοκ, αλλά αυτός είναι ο τομέας που πρέπει να βελτιώσει.

Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, όπου η ΑΕΚ είναι αήττητη (3-0) ο Μορέιρα μετράει 72% στα δίποντα (21/29) και είναι ο πιο εύστοχος παίκτης της «Βασίλισσας». Μπορεί να μην είναι ο πρώτος σκόρερ της (η τιμή ανήκει στον Λάνγκφορντ με 18.7 πόντους, έναντι 17.7 του Μορέιρα), αλλά είναι ο πιο εύστοχος. Και δείχνει, τόσο για τη θέση του, όσο και για τη φετινή ΑΕΚ, συνέπεια ακόμη και στις ελεύθερες βολές (73%, 11/15).

Σε ολόκληρο το BCL, ο Μορέιρα είναι ο 6ος πιο εύστοχος στα σουτ δύο πόντων.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα