Γκρέι: «Είναι απόλαυση να βρίσκεσαι στη ζώνη του λυκόφωτος»

Γκρέι: «Είναι απόλαυση να βρίσκεσαι στη ζώνη του λυκόφωτος»

Gazzetta team
Γκρέι: «Είναι απόλαυση να βρίσκεσαι στη ζώνη του λυκόφωτος»

bet365

Ο Στίβεν Γκρέι μίλησε για την «διαστημική» του εμφάνιση στο ματς του Περιστερίου με τη Ρίτας στο Βίλνιους και φυσικά δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του.

Ο 31χρονος γκαρντ πραγματοποίησε το καλύτερο ματς της καριέρας του οδηγώντας το Περιστέρι σε ένα μεγάλο «διπλό» στη Λιθουανία, ενώ έγινε και... ρέκορντμαν στην ιστορία του BCL.

Πέτυχε 39 πόντους, με 10 στα 13 τρίποντα, μοίρασε 7 ασίστ, έκανε 5 κλεψίματα, τσίμπησε και 3 ριμπάουντ, με μόνο 1 λάθος. Τι είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του Περιστερίου;

- Στα ελληνικά λέμε «είναι σε μέρα», «σεληνιασμένος» και άλλα τέτοια. Στα αγγλικά λέμε "in the zone" - «στη ζώνη του λυκόφωτος». Πώς είναι εκεί πέρα;

«Το να βρεθείς «στη ζώνη» έχει μεγάλη πλάκα, καταλαβαίνεις ότι κάτι γίνεται και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις την παραμονή σου εκεί!»

Το ήξερες ότι το rating αποδοτικότητας μπορεί να φτάσει στο 47;

«Δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το rating... [γέλια] Προσπαθούσα μόνο να διατηρήσω αυτή τη ροή.»

Έχεις ξανακάνει τέτοιο ματς ή είναι το καλύτερο της καριέρας σου;

«Μακράν το καλύτερο της καριέρας μου, ένα πολύ καλό ματς σε όλους τους τομείς. Σπάνιο να σου συμβεί τέτοιο πράγμα, σίγουρα.»

Ύστερα απ' αυτό, την επόμενη φορά που θα βάλεις, ας πούμε, 25 πόντους, θα είναι ξενέρωμα;

«Αν κερδίζουμε δεν έχουν σημασία οι πόντοι μου. Αυτό που θέλω είναι να έχω αυτήν την αίσθηση ότι παίζουμε καλό μπάσκετ, ότι έχουμε ροή και ρυθμό στο παιχνίδι μας».

Πιο σοβαρά τώρα... Τα σουτ έμπαιναν με τρόπο μαγικό, αλλά τι ομαδική δουλειά βρίσκεται πίσω από αυτά τα σουτ που πήρες;

«Μα αυτή ακριβώς ήταν η μαγεία αυτού του ματς! Στο 95% των φάσεων, οι συμπαίκτες μου με έβγαλαν για να πάρω αυτά τα σουτ με το σωστό χώρο, με τρέξιμο στο παρκέ, με την έξτρα πάσα, με σκριν. Εγώ χρειαζόταν μόνο να έχω αυτοπεποίθηση στο σουτ μου.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα