Κομνηνός: «Με το BCL δίνουμε μια νέα οπτική στις ομάδες» (vid)

Gazzetta team
Κομνηνός: «Με το BCL δίνουμε μια νέα οπτική στις ομάδες» (vid)

bet365

Ο Πατρίκ Κομνηνός μίλησε για την διεξαγωγή του Final 8 στην Αθήνα, εν μέσω πανδημίας, και για αυτά που θέλει να προσφέρει το Basketball Champions League στις ομάδες.

Ο CEO του Basketball Champions League είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε: «H φετινή σεζόν, λόγω όλων των ιδιαίτερων παραγόντων, είναι μοναδική. Μιλάμε για ένα τουρνουά που συμβαίνει μια φορά στα χρονικά, εξαιτίας της επίδρασης του κορονοϊού, όχι μόνο στο BCL αλλά και στην αθλητική βιομηχανία γενικότερα. Προσεγγίσαμε όλοι μαζί αυτό το Final 8, θέλοντας να το πραγματοποιήσουμε, για να δώσουμε στις ομάδες μια ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλήτριες αυτήν την σεζόν. Ελπίζουμε πως την Δευτέρα, όταν όλα θα έχουν ολοκληρωθεί, πως θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για ένα μοναδικό εγχείρημα για όλους τους καλούς λόγους από οργανωτικής πλευράς. Έχουμε διανύσει το 75% της διαδρομής όμως μένουν ακόμα δύο παιχνίδια, τα οποία είναι και τα σπουδαιότερα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά μπορώ να πω πως τα σχόλια που έχω λάβει, είτε από τις ομάδες, είτε από τους χορηγούς είναι εξαιρετικά. Για αυτό είμαστε χαρούμενοι. Όμως ξέρουμε πως υπάρχει δουλειά ακόμα μπροστά μας».

Για την αλλαγή του συστήματος της regular season σχολίασε: «Το BCL ανέκαθεν είχε ένα plan b. Όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων της νέας σεζόν πάρθηκε υπόψιν η ολοκλήρωση της φετινής, για αυτό άλλωστε έχουμε θέσει ως ημερομηνία έναρξης την 13η Οκτωβρίου. Το plan b εφαρμόστηκε την προηγούμενη βδομάδα, όταν ανακοινώσαμε πως αλλάζουμε το σύστημα διεξαγωγής της regular season, από το παραδοσιακό των τεσσάρων γκρουπ των οκτώ ομάδων σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Αυτή η αλλαγή μας δίνει περισσότερη ευελιξία και περισσότερες ανάσες. Από τα 224 προγραμματισμένα παιχνίδια της regular season πέσαμε στα 94, κάτι που ευνοεί σίγουρα και τις ομάδες, καθώς μειώνονται τα ρίσκα. Αυτό μας δημιουργεί αισιοδοξία, γιατί όπως έχω πει, δεν έχει σημασία πως αρχίζεις την σεζόν, αλλά πως την τελειώνεις. Όλες οι διοργανώσεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ολοκληρωθούν. Το βασικό ζήτημα για εμάς είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους επενδυτές και τις ομάδες. Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον, αυτό μας το έμαθε ο κορονοϊός, ωστόσο πιστεύω πως με την αλλαγή του format δώσαμε μια πρώτη απάντηση στις ερωτήσεις για τα φετινά μας πλάνα».

Για την συνεργασία με τους τοπικούς φορείς τόνισε: «Όποτε διοργανώνουμε ένα μεγάλο τουρνουά, επιζητούμε την στήριξη των τοπικών αρχών. Δεν μπορείς να διοργανώσεις τίποτα σε ένα μέρος, αν δεν έχεις την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Χρειάζεται να ελέγξεις τις εγκαταστάσεις και πολλά ακόμα. Στην προκειμένη περίπτωση, οι έλεγχοι αυτοί ήταν αυξημένοι, εξαιτίας του κορονοϊού και των νέων πρωτοκόλλων. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Κυβέρνηση, όμως δεν είμαστε εμείς οι οικοδεσπότες. Εμείς είμαστε οι διοργανωτές, η ΑΕΚ είναι ο οικοδεσπότης, οπότε εκείνη επικοινωνεί απευθείας με τις τοπικές αρχές. Υπήρχε μια εξαιρετική επικοινωνία που μας έδωσε την δυνατότητα να οργανώσουμε το event αυτό, καθώς έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα, αναφορικά με τις πτήσεις και την χρήση των εγκαταστάσεων. Η συνεργασία είναι εξαιρετική και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους φορείς. Είδαμε μάλιστα πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας, Λευτέρης Αυγενάκης, βρισκόταν στο γήπεδο για το Final 8».

Για το αν υπήρχε ποτέ η δυνατότητα παρουσίας φιλάθλων εξήγησε: «Όταν αποφασίστηκε η διοργάνωση του τουρνουά στην Αθήνα είχα πει πως η παρουσία φιλάθλων ήταν στο χέρι των τοπικών αρχών. Εκείνοι παίρνουν τις αποφάσεις, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση, αλλά και τις συμβουλές των ειδικών επιστημόνων. Είχαμε συζητήσεις για την παρουσία κόσμου, όμως σεβόμαστε απόλυτα τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στην Αττική, αναφορικά με την μαζική συνάθροιση κόσμου. Πιστεύω πως, όσο περνάει ο καιρός, περισσότερες ομάδες θα ασχολούνται με το ζήτημα, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις τους».

Για το γεγονός πως το Final 8 διοργανώθηκε στην Αθήνα και όχι στην Βαλένθια υποστήριξε: «Όπως είπα, είμαστε ικανοποιημένοι από το έργο μας, παρότι πρέπει πρώτα να το ολοκληρώσουμε. Παρόλα αυτά, μιλώντας και με τις ισπανικές ομάδες, καθώς έχουμε τρεις στις τελική οκτάδα, πήρα εξαιρετικά σχόλια. Γενικότερα, η συνεργασία μας με τις ομάδες της Ιβηρικής είναι πολύ καλή, το γεγονός πως έχουμε οκτώ ισπανικές ομάδες, που ενδιαφέρονται για το BCL, δείχνει το επίπεδο της προόδου».

Για το κατά πόσο ενδιαφέρεται το κοινό για την διοργάνωση δήλωσε: «Όταν μιλάμε για την αποδοχή του κοινού, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Λόγω της απουσίας των οπαδών από τις κερκίδες, πρέπει να αντλήσουμε στοιχεία από άλλες πηγές. Όμως, όλα όσα λαμβάνουμε μέσω των social media είναι άκρως ελπιδοφόρα και μας ικανοποιούν. Σεβόμαστε όσους μας ακολουθούν και νομίζω ότι μέσω του Final 8 δείξαμε την πρόθεση μας για παρουσία και εκπροσώπηση όσων περισσότερων χωρών γίνεται. Μην ξεχνάμε πως την επερχόμενη σεζόν θα έχουμε ομάδες από 18 διαφορετικά πρωτάθλημα, αριθμό ρεκόρ τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να προσεγγίσουμε περισσότερους φιλάθλους. Φέτος θα επισκεφτούμε νέες χώρες, όπως η Κύπρος και η Βουλγαρία, αποδεικνύοντας πως το μπάσκετ δεν είναι ένα κλειστό άθλημα, αλλά ένα άθλημα πολλών».

Για την κόντρα με την Euroleague και το κατά πόσο μπορεί να γίνει το BCL η κυρίαρχη δύναμη πρόσθεσε: «Ψάχνουμε διαρκώς τρόπους να εξελίσσουμε το προϊόν μας. Στις αρχές του 2020 υπογράψαμε μια χορηγική συμφωνία με εταιρία αμερικανικών συμφερόντων, στην προσπάθεια μας να δώσουμε, σε όσους μας εμπιστεύονται, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Χαιρόμαστε που βλέπουμε ομάδες, που παλαιότερα ήταν διστακτικές στο άκουσμα μας, να δίνουν τώρα το "πράσινο φως" και να θέλουν να αγωνιστούν στο BCL. Αυτό αποδεικνύει το επίπεδο του ενδιαφέροντος που υπάρχει. Εμείς παρουσιάζουμε μια νέα οπτική. Οι φίλοι μας στην Euroleague βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική φιλοσοφία. Δεν είναι καλό ή κακό, απλά διαφέρουμε. Εμείς επιθυμούμε την εξέλιξη του αθλήματος, την ενδυνάμωση των εγχώριων πρωταθλημάτων και την βοήθεια στις ομάδες, προκειμένου να λειτουργήσουν καλύτερα. Σεβόμαστε απόλυτα το γεγονός πως υπάρχει μια άλλη φιλοσοφία και αρχή, που λέει πως σημασία έχουν τα μεγάλα brand και όχι τόσο τα εθνικά πρωταθλήματα. Εμείς πιστεύουμε πως η πρόταση μας κερδίζει συνεχώς πόντους αξιοπιστίας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα