Μπενίτε: «Σκέφτομαι μόνο το τρόπαιο»! (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Μπενίτε: «Σκέφτομαι μόνο το τρόπαιο»! (vid)

bet365

Ο Βίτορ Μπενίτε έχει στο μυαλό του μόνο την κατάκτηση του Basketball Champions League, όπως δήλωσε μετά την πρόκριση της Μπούργος στον τελικό (04/10, 20:00).

Ο ηγέτης της ισπανικής ομάδας είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου, μετά την νίκη της ομάδας του επί της Ντιζόν (81-67): «Δεν ήταν εύκολο, μπορώ να σας το πω αυτό. Δεν ήταν εύκολο, γιατί χρειάστηκε να κάνουμε καλή δουλειά στην άμυνα, παίξαμε με το σωστό τρόπο. Προσπαθήσαμε να βρούμε ρυθμό μέσα από τους καλούς χειριστές της μπάλας. Μπορέσαμε να τρέξουμε στο παρκέ και να παίξουμε στο τρανζίσιον, με τον τρόπο που μας αρέσει, να βρούμε τους ψηλούς μας, αλλά να βρούμε και τρίποντο. Ήταν μια δύσκολη δουλειά, γιατί η Ντιζόν είναι δύσκολη ομάδα, αλλά παίξαμε έξυπνα στην διάρκεια της αναμέτρησης και γι' αυτό είχαμε λίγο οξυγόνο».

Για το αν προτιμάει ΑΕΚ ή Σαραγόσα στον τελικό, ο Βραζιλιάνος γκαρντ δήλωσε: «Νομίζω πως είναι ομάδες που παίζουν πολύ με άμυνα. Ξέρουμε πως η ΑΕΚ είναι σκληρή ομάδα, έχει αυτοπεποίθηση στην άμυνα, αλλά έχει και παίκτες που είναι καλοί στο "ένας εναντίον ενός" και μπορούν να σκοράρουν. Αυτό τους κάνει επικίνδυνη ομάδα. Οπότε, αν παίξουμε μαζί τους, πιστεύω θα πάμε πιο πολύ στο "πέντε εναντίον πέντε". Η Σαραγόσα είναι μια ομάδα που γνωρίζουμε καλά από το ισπανικό πρωτάθλημα. Παίζει καλή άμυνα, σου δημιουργεί θέμα στη ρακέτα και σε κάνει να κάνεις έξτρα πάσα. Είναι διαφορετικές ομάδες. Η ΑΕΚ παίζει σπίτι της, είναι πολύ δυνατή, έχει αυτοπεποίθηση. Τώρα απλά περιμένουμε, θα ξεκουραστούμε και από αύριο θα δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε».

Για τον προ διετίας ημιτελικό με την ΑΕΚ, όταν και ήταν στην Μούρθια, που αποκλείστηκε, ο Μπενίτε υποστήριξε: «Έχω έρθει ξανά στην Αθήνα, για να παίξω ένα τέτοιο παιχνίδι. Χάσαμε, αλλά ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Κάναμε καλή δουλειά, αλλά χάσαμε τον τίτλο. Αυτή η φορά είναι διαφορετική. Αυτή η ομάδα έχει περισσότερη εμπειρία, έχει ένα καταπληκτικό περιβάλλον. Δεν έχουμε τους φιλάθλους μας μαζί, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα, αλλά ελπίζω φέτος να έχουμε μια καλή ευκαιρία να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μόνο αυτό σκέφτομαι και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα