ΑΕΚ: Ο Ράις θέλει να γίνει ο πρώτος με EuroLeague, EuroCup και BCL! (vids)

ΑΕΚ: Ο Ράις θέλει να γίνει ο πρώτος με EuroLeague, EuroCup και BCL! (vids)

ΑΕΚ: Ο Ράις θέλει να γίνει ο πρώτος με EuroLeague, EuroCup και BCL! (vids)

bet365

Ο Ταϊρίς Ράις θα διεκδικήσει το Basketball Champions League με την ΑΕΚ και σε περίπτωση που το πετύχει, θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα έχει κατακτήσει EuroLeague, EuroCup και τη διοργάνωση της FIBA!

Ο Αμερικανός γκαρντ συστήθηκε στα μέρη μας με τη φανέλα του Πανιωνίου τη σεζόν 2009-10, όταν ο Νέναντ Μάρκοβιτς έφερε στον «Ιστορικό» έναν rookie από το Boston College με άγνοια κινδύνου που δεν δίσταζε να πάρει την μπάλα στα χέρια στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ό,τι συνέβη δηλαδή στο πρώτο παιχνίδι του κόντρα στον Παναθηναϊκό, στις 3 Ιανουαρίου 2010. Ο Πανιώνιος ήταν στο -2 (75-77) στα 29 δευτερόλεπτα για το φινάλε, ο Ταϊρίς Ράις προσπάθησε να σκοράρει με layup μπροστά στον Βασίλη Σπανούλη όμως οι διαιτητές είδαν μεταφορά μπάλας για να ακολουθήσει ο… κακός χαμός στον πάγκο των «κυανέρυθρων» και τις εξέδρες.

«Θυμάμαι πως δεν είχαμε πολλά χρήματα εκείνη τη χρονιά. Ψάχναμε ξένους με συμβόλαια 60-80.000 δολαρίων, έχοντας ήδη υπογράψει κάποιους σημαντικούς Έλληνες παίκτες όπως ο Παπανικολάου και ο Καλαμπόκης. Στο μεσοδιάστημα, ήλθε και ο Ιβάν Ζορόσκι, τον οποίο ήξερα από πριν, δεν ήταν φθηνός... Έτσι μπήκαμε στη διαδικασία να βρούμε κάποιους rookies και να… ποντάρουμε σε στοιχήματα.

Σε ό,τι αφορά τον Ταϊρίς, τον είδα σε ένα summer league και μου άρεσε πολύ το στιλ του. Αριστερόχειρας, γρήγορος, καλός στο 1-1... Είπα, λοιπόν ότι αυτό το παιδί δείχνει να έχει χαρακτήρα και προοπτική, ας τον φέρουμε! Δεν θα ξεχάσω πως ήλθε στην Ελλάδα κρατώντας μια μπάλα στα χέρια! Δεν έπαιζε καλά στην αρχή, όμως όλα άλλαξαν έπειτα από ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό» εξήγησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr ο κόουτς Μάρκοβιτς σε ό,τι αφορά το πρώτο πέρασμά του από την Ελλάδα.

Η κορυφαία σημείωση σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ράις και την περσινή θητεία του στον Παναθηναϊκό ήταν η MVP εμφάνιση του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κρατώντας την μπάλα… παραμάσχαλα στο φινάλε. Ήταν το ενθύμιο που κράτησε για να μην ξεχάσει ποτέ τη βραδιά που σκόραρε 41 πόντους στο ΟΑΚΑ και ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην ιστορία της EuroLeague, σημειώνοντας μάλιστα τους περισσότερους πόντους σε ντέρμπι «αιωνίων» στην Ευρώπη.

Ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει στην Ελλάδα, αφού υπέγραψε στην ΑΕΚ με στόχο την κατάκτηση του BCL. «Τρία παιχνίδια και φεύγω…» ήταν το μήνυμα του στα social media έπειτα από τη συμφωνία με την «Ένωση», αποτελώντας ακόμα μια σπουδαία κίνηση των Κυπελλούχων έπειτα από την προσθήκη του Ματ Λοτζέσκι και τις ανανεώσεις των Γιόνας Ματσιούλις, Κιθ Λάνγκφοντ και Μάρκους Σλότερ.

Πλέον ο Ράις έχει μπροστά του ακόμα μια μεγάλη πρόκληση. Να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα έχει στο παλμαρέ του την EuroLeague, το EuroCup και το Basketball Champions League!

Το καλοκαίρι του 2013, συμφώνησε με τη Μακάμπι, κάνοντας το ντεμπούτο του στην EuroLeague υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ. Στην παρθενική χρονιά του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο βραχύσωμος γκαρντ όχι μόνο κατέκτησε τον τίτλο αλλά αναδείχθηκε MVP του Final 4 στο Μιλάνο, εκτοξεύοντας τα νούμερα του. Στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ μέτρησε 13 πόντους ενώ από τα δικά του χέρια ήλθε το καλάθι που έδωσε τη νίκη στη Μακάμπι και την έστειλε στον τελικό.

Εκεί οι Ισραηλινοί έφτασαν στον έκτο τίτλο της ιστορίας τους (98-96) ενώ ο Ράις σμπαράλιασε την άμυνα της Ρεάλ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 26 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Εν συνεχεία πόζαρε με δυο τρόπαια, όπως κάνουν όλοι οι MVPs.

H επόμενη χρονιά τον βρήκε στη Ρωσία, με τη φανέλα της Χίμκι. Πολλοί απόρησαν με την επιλογή του όμως ο Ράις συνέχισε στον ίδιο ρυθμό κατακτώντας το EuroCup, κερδίζοντας το βραβείο του MVP της σεζόν και των τελικών με την Γκραν Κανάρια, και αποτελώντας μέλος της All-EuroCup First Team!

Μένει να αποδειχθεί αν θα κάνει το 3/3 με το Basketball Champions League, φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα