ΑΕΚ: Το Final 8 της Αθήνας και η πρόταση για την προσέλευση κόσμου

ΑΕΚ: Το Final 8 της Αθήνας και η πρόταση για την προσέλευση κόσμου

ΑΕΚ: Το Final 8 της Αθήνας και η πρόταση για την προσέλευση κόσμου

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα που έχει μπροστά της η ΑΕΚ για την διοργάνωση του Final 8 του BCL και το ενδεχόμενο παρουσίας κόσμου στις κερκίδες, που λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών συγκεντρώνει πολύ μικρές πιθανότητες.

Εδώ και λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό πως η ΑΕΚ κάνει τα πλάνα της, για να διοργανώσει την τελική φάση του Basketball Champions League, η οποία προς το παρόν «βρίσκεται» ακόμα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Η ομάδα του Ισραήλ ήταν αυτή που υπό κανονικές συνθήκες θα φιλοξενούσε την διοργάνωση, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται πως θα γίνει, αφού η χώρα περνάει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού και η κατάσταση δεν κρίνεται ασφαλής.

Η οριστική απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει το Final 8 θα παρθεί την επόμενη εβδομάδα από τους ιθύνοντες της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτή δεν θα είναι η Ιερουσαλήμ.

Η ΑΕΚ είναι το πρώτο φαβορί για την διεξαγωγή της τελικής φάσης και περιμένει το BCL να εξετάσει το φάκελό της. Την ίδια στιγμή, ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες επαφές με την Κυβέρνηση, ώστε να γίνουν όλα με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Στις κουβέντες που έχουν γίνει, η ΑΕΚ έχει καταθέσει πρόταση για παρουσία κόσμου στο 50% της χωρητικότητας του ΟΑΚΑ, δηλαδή περίπου 9.000 φίλαθλοι να έχουν την δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο, έτσι ώστε να καλύψει το κόστος του τουρνουά και να βγάλει τα έξοδα. Ωστόσο, με τις μέχρι στιγμής επιδημιολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση, που θα εξετάσει το σενάριο αυτό, αλλά σε δεύτερο χρόνο, αφού η κατάσταση είναι πολύ ρευστή (κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο), είναι πιθανό να το απορρίψει.

Αν η ΑΕΚ αναλάβει τελικά την διοργάνωση, με την ενδεχόμενη προσέλευση των φιλάθλων, θα έχει και κάποια έσοδα, σε σχέση με τα έξοδα που θα έκανε για το Final 8 (ενώ με το 50% θα καλύψει εξ' ολοκλήρου όλο το κόστος). Αλλά αν δεν υπάρξουν θεατές, τότε η FIBA θα πρέπει να βρει μία λύση, ώστε να μοιραστεί το κόστος: είτε εξ' ημισείας με τους «κιτρινόμαυρους», είτε μεταξύ των οκτώ ομάδων, είτε να το αναλάβει μόνη της.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα και οι αποφάσεις θα παρθούν ανάλογα φυσικά και με την κατάσταση που θα επικρατεί με τον κορονοϊό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα