ΑΕΚ, Περιστέρι και Ηρακλής στο Basketball Champions League (pic)

ΑΕΚ, Περιστέρι και Ηρακλής στο Basketball Champions League (pic)

bet365

Ανακοινώθηκαν οι 44 ομάδες της σεζόν 2020-21 για το Basketball Champions League. ΑΕΚ και Περιστέρι είναι στους ομίλους, ενώ ο Ηρακλής θα αρχίσει το ταξίδι του από τα προκριματικά.

Το Basketball Champions League έκανε γνωστές τις ομάδες που θα συμμετέχουν την επόμενη σεζόν στη διοργάνωση και σε αυτές υπάρχουν τρεις ελληνικές.

Ο λόγος για την ΑΕΚ, το Περιστέρι Winmasters και τον Ηρακλή. Οι δύο πρώτοι θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους από τους ομίλους, ενώ οι Θεσσαλονικείς από τα προκριματικά.

«44 ομάδες θα συμμετέχουν στην πέμπτη σεζόν του BCL, η οποία είναι η πο δυνατή στην ιστορία, με 14 πρωταθλήτριες ομάδες από 25 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της FIBA.

Όπως σημειώνεται, εξαιτίας της κατάστασης που υφίσταται με τον κορονοϊό σε όλον τον κόσμο, το BCL αποφάσισε να δώσει μια θέση στην regular season της επόμενης σεζόν σε όλες τις ομάδες (28) που πήραν μέρος τη φετινή χρονιά.

Ημερομηνίες

Οι υποχρεώσεις της σεζόν 2020-21 θα αρχίσουν στις 15 Σεπτεμβρίου, με τους δύο προκριματικούς γύρους.

Η regular season θα κάνει τζάμπολ στις 13 Οκτωβρίου.

32 ομάδες θα συμμετέχουν στην κανονική διάρκεια, δηλαδή από τα προκριματικά παιρνούν τέσσερις.

Θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των οκτώ ομάδων και οι 4 πρώτοι θα περάσουν στους 16, όπου και θα παίξουν best-of-three σειρά. Από εκεί, θα περάσουν οκτώ στην επόμενη φάση και από εκεί οι ομάδες που θα βρεθούν στο Final 4. Ο νικητής θα πάρει το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου.

Οι ομάδες που θα μπουν σε ομίλους

Ελλάδα: ΑΕΚ, Περιστέρι

Ισπανία: Σαραγόσα, Τενερίφη, Μπιλμπάο, Σαν Πάμπλο Μπούργος

Τουρκία: Νταρουσάφακα, Γαλατάσαραϊ, Τόφας, Τουρκ Τέλεκομ, Καρσίγιακα

Ιταλία: Φορτιτούντο Μπολόνια, Σάσαρι, Μπρίντιζι

Γαλλία: Σολέ, Ντιζόν, Λιμόζ, Στρασμπούρ

Γερμανία: Μπάμπεργκ,

Ισραήλ: Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Χολόν,

Λιθουανία: Ρίτας Βίλνιους

Βέλγιο: Οστάνδη

Ρωσία: Νίζνι Νόβγκοροντ

Ουγγαρία: Φάλκο Σομπατέλι

Τσεχία: Νίμπουρκ

Πολωνία: Σταρτ Λούμπλιν

Λετονία: VEF Ρίγα

Οι ομάδες των προκριματικών

Άνβιλ (Πολωνία), Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Μπάλκαν (Βουλγαρία), Μπέλφιους Μονς (Βέλγιο), Ντνίπρο (Ουκρανία), Γκρόνιγκεν (Ολλανδία), Φριμπούρ (Ελβετία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ιγκοκέα (Βοσνία), Ηρακλής (Ελλάδα), Κεραυνός (Κύπρος), Λόντον Λάιονς (Μεγάλη Βρετανία), Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία), Σπόρτινγκ Κλουμπ (Πορτογαλία), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία), Κλουζ Ναπόκα (Ρουμανία).

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα