«Η μετάβαση στο BCL δεν είναι ένα βήμα προς τα πίσω»

Gazzetta team
«Η μετάβαση στο BCL δεν είναι ένα βήμα προς τα πίσω»

bet365

Η Ρίτας Βίλνιους θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στο Basketball Champions League και ο πρόεδρος της ομάδας, Αντόμας Μπουσίνκας μίλησε για τη μετάβαση των Λιθουανών στη διοργάνωση της FIBA:

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η μετάβαση στο FIBA ​​Champions League δεν είναι ένα βήμα προς τα πίσω - είναι μια υπεύθυνα σταθμισμένη απόφαση στη διαδικασία που βρίσκεται η ομάδα, επιτυγχάνοντας τον μακροπρόθεσμο στόχο - να παίξουμε με τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης. Η FIBA ​​παρέχει στον οργανισμό μία οικονομική σταθερότητα και την ευκαιρία να εργαστεί προς την κατεύθυνση που ήταν εξ αρχής η προτεραιότητά μας- την εκπαίδευση και παραγωγή νέων παικτών. Δεν είναι στόχος μας να αποδεχθούμε έναν δευτερεύοντα ρόλο, οπότε έπρεπε να επιλέξουμε μια πιο περίπλοκη αλλά μακροπρόθεσμη διαδικασία που θα ενίσχυε τη μεταρρύθμιση της οργάνωσής μας. Πιστεύω ότι η οικογένεια της Ρίτας θα αποδεχθεί αυτήν την απόφαση και το κλαμπ θα πείσει όσους την αμφισβητούν με τα αποτελέσματά της, τα οποία σίγουρα θα έρθουν όταν όλοι συνεργαστούν».

Από την πλευρά του ο Ρονάλντας Γιαρούτις, Γενικός διευθυντής της Ρίτας επισήμανε:

«Θα έχει ενδιαφέρον να λάβουμε μέρος σε αυτό το μεγάλο τουρνουά. Η σταθερή οικονομική πλευρά, ο σεβασμός στο αθλητικό κριτήριο, τα φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια, οι επενδύσεις στο τηλεοπτικό προϊόν, η προσοχή που δίνεται σε κάθε ομάδα είναι πολύ θετικά στοιχεία. Το BCL και οι εγγυήσεις που δίνει, δείχνουν πολλά για τις φιλοδοξίες της FIBA, η οποία είναι πολύ σημαντική Αρχή στο σύγχρονο μπάσκετ. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύ περισσότερο τώρα, λόγω της πανδημίας, καθώς υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σε ολόκληρο τον κόσμο του αθλητισμού».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα