Χρυσικόπουλος στο gazzetta.gr: «Με τέτοιο κόσμο, δεν χάνουμε»!

Χρυσικόπουλος στο gazzetta.gr: «Με τέτοιο κόσμο, δεν χάνουμε»!

bet365

Δύο είναι τα πράγματα που θέλει ο Λίνος Χρυσικόπουλος, όπως είπε στο gazzetta.gr: την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League και την δυναμική παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στις κερκίδες!

Το πρώτο βήμα για να βρεθεί στα προημιτελικά - με απώτερο σκοπό το Final 4 - του BCL έκανε η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, πήρε την πολύτιμη νίκη (92-85) που ήθελε κόντρα στην Βόννη, παρουσία περίπου 10.000 οπαδών της στο ΟΑΚΑ.

Ο κόσμος της «Βασίλισσας» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό τραγουδούσε κι ενθάρρυνε τους γηπεδούχους, γεγονός που τους έδωσε «φτερά», για να πανηγυρίσουν στο τέλος.

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος, ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 19:51, «έπλεξε» το εγκώμιο των φιλάθλων στο gazzetta.gr, λέγοντας:

«Όσες φορές είχαμε αυτόν τον κόσμο, δεν θυμάμαι να έχουμε χάσει ματς. Έχει συμβεί 4-5 φορές αυτό φέτος, σε όλες η ομάδα έχει κερδίσει και δεν είμαι άνθρωπος που πιστεύει στις συμπτώσεις. Επειδή αποδεδειγμένα μας βοηθούν, τους θέλουμε πάντα μαζί μας».

Η δυσκολία του αγώνα μεγάλη, αλλά στο τέλος βγήκε ο αναστεναγμός της ανακούφισης. «Είχαμε πάρα πολύ πίεση. Φάνηκε κιόλας από τον τρόπο που μπήκαμε στον αγώνα, χωρίς να θέλω να μειώσω καθόλου την προσπάθεια της Βόννης, η οποία ήταν πολύ καλά διαβασμένη κι αποτελείται από πολύ ταλαντούχους παίκτες. Γι' αυτό και το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως κύλησε», σχολίασε σχετικά ο 26χρονος φόργουορντ.

Όσο για το γρήγορο παιχνίδι της Βόννης και το γεγονός πως οι μισοί της πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο ήρθαν στον αιφνιδιασμό (13-26), ανέφερε: «Το γνωρίζαμε. Γενικά το ταλέντο προσδιορίζεται με το πόσο αποτελεσματικός είσαι, όταν έχεις πολύ μεγάλη ταχύτητα, πράγμα που συμβαίνει στον αιφνιδιασμένο. Το περιμέναμε λίγο - πολύ και το έδειξαν κιόλας το ταλέντο τους. Το πλάνο μας ήταν αυτό, να σταματήσουμε τους εύκολους πόντους που βάζουν. Δεν τα καταφέραμε στο πρώτο μέρος και γι' αυτό δεχθήκαμε τόσους πολλούς πόντους».

Σχετικά με τα κενά διαστήματα που παρουσιάζει η ΑΕΚ στην άμυνά της, και ήταν εμφανή στα τελευταία της παιχνίδια, ο διεθνής παίκτης εξήγησε: «Έχουμε επιστροφές παικτών, ήταν τα "παράθυρα" της Εθνικής, θεωρώ πως θέλουμε λίγο χρόνο τώρα για την επανένταξη των παιδιών που έλειπαν, κυρίως ο Κιθ (Λάνγκφορντ) και ο Νίκος (Γκίκας). Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος, εννοείται, αλλά είναι η πραγματικότητα. Πιστεύω πως ο χρόνος θα είναι προς όφελός μας».

Το Σάββατο (07/03, 17:30) έρχεται το παιχνίδι με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και την επόμενη Τρίτη (10/03, 21:00) ακολουθεί η ρεβάνς με την γερμανική ομάδα, όπου η ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να «τελειώσει» τη σειρά και να πάρει την πρόκριση στους «8». Ο Χρυσικόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά: «Είναι το μόνο πράγμα που σκεφτόμαστε. Δεν θα πάμε σε καμία περίπτωση στη Βόννη για να σταθούμε απλά καλά στο γήπεδο. Πάμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα