Κέιν: «Να αποδείξω ότι ανήκω στην EuroLeague»!

Κέιν: «Να αποδείξω ότι ανήκω στην EuroLeague»!

Κέιν: «Να αποδείξω ότι ανήκω στην EuroLeague»!

bet365

Ο ΝτιΆντρε Κέιν κατοικοεδρεύει τις τελευταίες εβδομάδες στο Περιστέρι και παραδέχεται στο gazzetta.gr ότι θέλει να βάλει ξανά το όνομα του στη... μαρκίζα.

Το Περιστέρι winmasters έκανε την υπέρβαση με την απόκτηση του ΝτιΆντρε Κέιν, ο οποίος αγωνίστηκε στο top επίπεδο την προηγούμενη διετία με τη Μακάμπι κι απόψε (4/3, 19:15) επιστρέφει στο Ισραήλ για να ενισχύσει την ομάδα των δυτικών προαστίων κόντρα στην πανίσχυρη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Οι «κυανοκίτρινοι» αντιμετωπίζουν τους Ισραηλινούς με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του BCL και ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για την ευκαιρία που του δίνει το Περιστέρι για το προσωπικό του comeback, το πιο κοντινό του όνειρο και την απόφαση να παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα.

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που... googlαρες όταν έμαθες ότι έχεις πρόταση από το Περιστέρι;
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έψαξα απολύτως τίποτα! Ούτε για το ρόστερ, ούτε για το κλαμπ, ούτε για την πόλη. Έδωσα ένα ματς στην Αδριατική Λίγκα με την ομάδα του ατζέντη μου (σ.σ. Μέγκα Μπέμαξ) ενώ είχα κάποιες άλλες προτάσεις που δεν με κάλυπταν. Μου άρεσε η προοπτική να παίξω στην Ελλάδα, ήλθε η πρόταση από το Περιστέρι και την αποδέχτηκα αμέσως».

Έχεις αντιμετωπίσει στο παρελθόν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Με εξαίρεση τις ομάδες της EuroLeague, είχες ιδέα για το ελληνικό μπάσκετ;
«Δεν ήξερα πολλά πράγματα. Θυμάμαι ότι αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ στην περσινή preseason σε ένα τουρνουά στην Κύπρο όταν έπαιζα ακόμα στη Μακάμπι. Είδα επίσης ότι κέρδισαν το Κύπελλο Ελλάδας. Φαίνεται πως είναι ένα σοβαρό και δυνατό κλαμπ. Κατά τα άλλα, δεν γνώριζα πολλά πράγματα για το μπάσκετ εδώ».

Τι κάνει, λοιπόν ο ΝτιΆντρε Κέιν στα μέρη μας;
«Είμαι εδώ για να παίξω μπάσκετ. Είμαι εδώ για να βάλω ξανά το όνομα μου στη μαρκίζα! Η εμπειρία μου είναι καλή μέχρι στιγμής, σίγουρα δεν είμαι στο επίπεδο που ήμουν τα προηγούμενα χρόνια όμως το Περιστέρι ήταν μια εξαιρετική επιλογή. Ελπίζω να τα πάω καλά, να βοηθήσω την ομάδα να πάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Ίσως είναι η ευκαιρία για το προσωπικό σου comeback;
«Ακριβώς! Θέλω να δείξω σε όλους ότι ο ΝτιΆντρε είναι εδώ, να αποδείξω ότι ανήκω στην EuroLeague! Υπάρχουν αρκετά έμπειρα παιδιά στην ομάδα και το μόνο που μπορώ να ζητήσω από τους φίλους του Περιστερίου είναι να περιμένουν καλά πράγματα από εμένα. Δεν είμαι εδώ για να... κοροϊδέψω κανέναν αλλά για να πετύχουμε μαζί»!

Ποιο ήταν το πιο μεγάλο μάθημα που πήρες όλους αυτούς τους μήνες που ήσουν εκτός μπάσκετ;
«Ήταν πραγματικά δύσκολο. Κουραστικό και δύσκολο. Αυτό που θέλω πια είναι να το απολαμβάνω. Ξέρω ότι δεν θα διαρκέσει για πάντα και θέλω να το ζήσω έντονα ως το τέλος».

Ποιο είναι το πιο κοντινό και το πιο μακρινό σου όνειρο;
«Το μεγάλο μου όνειρο είναι να παίξω στο ΝΒΑ. Δυστυχώς, δεν το έχω ζήσει. Δούλεψα, προσπάθησα γι' αυτό όμως δεν τα κατάφερα. Ήλθα στην Ευρώπη και πλέον νιώθω άνετα εδώ έπειτα από τόσα χρόνια. Τώρα θέλω να είμαι υγιής και να γυρίσω στην EuroLeague. Θέλω να με θυμούνται ως έναν από τους καλύτερους παίκτες που ήλθαν στην Ευρώπη»!

Δεν ξέρω αν πιστεύεις στη μοίρα, αλλά στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι σου με το Περιστέρι επιστρέφεις στο Ισραήλ όπου πανηγύρισες επιτυχίες με τη Μακάμπι...
«Έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου με τη Μακάμπι, ένα σπουδαίο κλαμπ που θα έχει πάντα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου και με βοήθησε να φτιάξω την καριέρα μου».

Έχεις καταλήξει αν ο Θεός σου έχει φερθεί καλά μέχρι στιγμής;
«Ναι, σίγουρα. Είμαι ακόμα στο παιχνίδι, δίνω το 100% και προσπαθώ να γίνω η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα