ΠΑΟΚ - Τέλεκομ Βόννης 103-84: Αποχαιρέτησε με 100αρα

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ - Τέλεκομ Βόννης 103-84: Αποχαιρέτησε με 100αρα

bet365

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για την αξιοπρέπειά του και επικράτησε (για δεύτερη φορά) της Τέλοκομ Βόννης με 103-84 στο «Παλατάκι» στον επίλογο της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του, σε αντίθεση με τη γερμανική ομάδα η οποία προκρίθηκε στους «16» του BCL.

Η περιφερειακή γραμμή του Δικεφάλου πέταγε φωτιές καθώς οι Σόρτερ, Σμιθ, Μπράουν και Μπεστ σημείωσαν 53 πόντους εκτελώντας με ακρίβεια έξω από τα 6.75, έχοντας 12/20 προσπάθειες τριών πόντων. Κυρίως όμως η ελληνική ομάδα κατάφερε να κρύψει την έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου μετά την πρώτη περίοδο…

Στη διάρκεια αυτής, ήταν ευδιάκριτη στην αμυντική συμπεριφορά του. Η Τέλεκομ Βόννης δεν χρειάστηκε καν να σουτάρει με υψηλά ποσοστά ευστοχίας για να αποκτήσει τον έλεγχο μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών (8-12) και βασιζόμενη στην επιθετική πολυφωνία της, προηγήθηκε με 19-28 στο τέλος της περιόδου, στηριζόμενη και στην ικανότητά της στο επιθετικό ριμπάουντ.

Η ελληνική ομάδα άλλαξε συμπεριφορά μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου. Για την ακρίβεια βρέθηκε να χάνει με 30-40 για να ακολουθήσει επιμέρους σκορ 17-8 καθώς εκεί ο Άαρον Μπεστ σ(ημείωσε 14 πόντους στο πρώτο μέρος), βρήκε συμπαραστάτες στα πρόσωπα των Σάνον Σόρτερ, Άνταμ Σμιθ. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 47-48.

Τα πρώτα τριάμισι λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ήταν μια συνέχεια των τελευταίων του πρώτου καθώς ο ΠΑΟΚ έκανε 12-3 επιμέρους σκορ και προηγήθηκε με 59-51. Η ελληνική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα μέσα από την άμυνά της αλλά και τη διαφορά (69-60) έως και 90’’ πριν το τέλος της περιόδου. Εκεί η Μπον αντέδρασε με 3-7 επιμέρους σκορ και μείωσε σε 71-67 (30’).

Ο ΠΑΟΚ άρχισε στην τελευταία περίοδο με 8-0 σερί, ξέφυγε εκ νέου στο σκορ (79-67) και διατήρησε αυτή τη διαφορά (86-73) λίγο πριν την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Με όπλο την ευστοχία του στο μακρινό σουτ και ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Στην τελευταία προσπάθεια επιστροφής, η γερμανική ομάδα μείωσε σε 86-80 (37’), αλλά πέντε διαδοχικοί πόντοι του Σάνον Σόρτερ ουσιαστικά έγραψαν τον επίλογο του αγώνα (91-80, 37:40).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλό παιχνίδι στην επίθεση, μετά την πρώτη περίοδο είχε σταθερά υψηλά ποσοστά ευστοχίας αλλά και πολυφωνία στην επίθεση. Εκμεταλλεύτηκε επίσης την αφέλεια της γερμανικής ομάδας.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Σάνον Σόρτερ επιβεβαίωσε και πάλι ότι είναι η καλύτερη επιλογή ξένου παίκτη που έκανε ο ΠΑΟΚ φέτος. Πολύτιμη η συνεισφορά του Ζήση Σαρικόπουλου ο και στις δύο πλευρές του παρκέ καθώς τελείωσε το παιχνίδι το παιχνίδι με double double, ενώ ο Άνταμ Σμιθ αν και ήταν άστοχος, έβαλε τα σουτ που έπρεπε.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Άαρον Μπεστ καθώς κράτησε την ομάδα του έως ότου αναλάβουν δράση και οι υπόλοιποι γκαρντ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κακό παιχνίδι για τη Βόννη από τους Μπαρτόλο, Σούμποτιτς.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η ευστοχία του ΠΑΟΚ στο μακρινό σουτ (14/24, 58%).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ την πρώτη περίοδο, η δε Βόννη δεν έχει αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ της γρήγορης επίθεσης και της βιαστικής

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Μπρούνιγκ μπροστά στον Σαρικόπουλο στην πρώτη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 47-48, 72-67, 103-84.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα