Καλαμπόκης: «Να περιορίσουμε τη συνεργασία Χουέρτας με Σερμαντίνι»

Gazzetta team
Καλαμπόκης: «Να περιορίσουμε τη συνεργασία Χουέρτας με Σερμαντίνι»

bet365

Ο Γιάννης Καλαμπόκης ανέλυσε την αναμέτρηση του Περιστερίου weinmasters με την Τενερίφη.

Με ανεβασμένη ψυχολογία και την δύναμη της έδρας, το Περιστέρι winmasters υποδέχεται αύριο (7μ.μ., ΕΡΤ Sports) την πρωτοπόρο του ομίλου του στο Basketball Champions League Τενερίφη, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι για τη νέα χρονιά.

«Η Τενερίφη είναι η πρώτη ομάδα του ομίλου μας και εκείνη με το καλύτερο ρεκόρ στην διοργάνωση, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από μέρους μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Από την άλλη δίνει πολύ μεγάλο κίνητρο σε μας, να αναμετρηθούμε με μια ομάδα τόσο υψηλού επιπέδου» υποστήριξε ο συνεργάτης του Νίκου Παπανικολόπουλου, Γιάννης Καλαμπόκης στην ανάλυση που επιχειρεί όσον αφορά τον αντίπαλο των «κυανοκιτρίνων» στο BCL και συνεχίζει: «Στόχος μας είναι μετά από την διακοπή που υπήρξε στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις να μπούμε γρήγορα στο πνεύμα του αγώνα, και να μπορέσουμε να περιορίσουμε την επιθετική δραστηριότητα της Τενερίφης στο μισό γήπεδο, όπου έχει πολύ μεγάλη ταχύτητα στα συστήματα της και μια πολύ ιδιαίτερη χημεία μεταξύ του Χουέρτας και του Σερμαντίνι. Σαν πρώτος στόχος λοιπόν, είναι να περιορίσουμε αυτή τη συνεργασία, που αποτελεί, ίσως περισσότερο από το 50% του παιχνιδιού της Ισπανικής ομάδας. Από κει και πέρα, υπάρχουν παίκτες όπως ο Σαλίν, που είναι καλοί σουτέρ από θέση και από σκριν και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην βρει ρυθμό, αλλά και σχήματα με φόργουορντ, οι οποίοι είναι πολύ καλοί στο να κινούνται μακριά από την μπάλα».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Καλαμπόκης αναφέρθηκε στην άμυνα λέγοντας πως «η Τενερίφη είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλή χημεία και αυτοματισμούς, εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες, όπως κάναμε κόντρα στον Ηρακλή, να παίξουμε άμυνα πρόληψης και μετά άμυνα πάνω στην δράση του αντιπάλου» και συμπλήρωσε: «Το επιθετικό μας παιχνίδι έχει ταλέντο, έχει κατεύθυνση και με την προσθήκη του Κάζινς μπορούμε να έχουμε ακόμη μια λύση και στο σκοράρισμα και στην δημιουργία. Από άποψη ενέργειας θα πρέπει να είμαστε στο υψηλό επίπεδο, γιατί είναι μια ομάδα από την ACB, που κινείται με πολύ υψηλούς ρυθμούς ακόμη και στο μισό γήπεδο»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα